Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Σε κώμα τα θύματα της εφόδου της SFOR!

Από την ώρα της εφόδου

Associated Press

Από την ώρα της εφόδου
ΠΑΛΕ.--

Σε κώμα νοσηλεύονται ο 54χρονος ιερέας και ο 28χρονος γιος του που έπεσαν προχτές θύματα της γκανγκστερικής εφόδου στρατιωτών της SFOR σε χριστιανικό ναό και το παρακείμενο σπίτι ιερέα στο Πάλε, με πρόσχημα τη σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Οι ελπίδες να αναρρώσουν τα δύο θύματα των πολυεθνικών δυνάμεων κατοχής της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας είναι αμυδρές καθώς σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στρατιωτικού νοσοκομείου της Τούζλα, «πατέρας και γιος υποστηρίζονται μηχανικά»...

Η προχτεσινή έφοδος μασκοφόρων στρατιωτών της SFOR προκάλεσε και την οξύτατη αντίδραση της ορθόδοξης εκκλησίας της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας που κατηγόρησε τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για τρομοκρατία... «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για έγκλημα τρομοκρατίας. Και έχει ιδιαίτερο βάρος επειδή διαπράχθηκε από αυτούς που παρουσιάζονται ως οι βασικοί πολέμιοι της τρομοκρατίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της σερβοβοσνιακής Εκκλησίας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο «Srna». Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει προειδοποιώντας πως η Εκκλησία «θα διακόψει κάθε συνεργασία με το σύνολο των διεθνών οργάνων στη Βοσνία ακόμα και με τις τοπικές αρχές, αν αυτές δεν καταδικάσουν την SFOR και τους υπεύθυνους της επιχείρησης αυτής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ