Κυριακή 16 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16/4)
Σήμερα (16/4)
  • Σήμερα (7 μ.μ.), στην Εθνική Λυρική Σκηνή επαναλαμβάνεται η παράσταση με τις δύο μονόπρακτες όπερες, «Μπέρτα» του Τζιάκομο Πουτσίνι και «Μέντιουμ» του Τζαν - Κάρλο Μενότι, σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου. Θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη παραστάσεις, την Τετάρτη και το Σάββατο.
Δευτέρα (17/4)
  • Αφιερωμένη στη μνήμη του αρχιμουσικού Βύρωνα Κολάση, είναι η μεγάλη συναυλία, που πραγματοποιείται σήμερα (8 μ.μ.) στη Λυρική Σκηνή. Συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Εθνική Συμφωνική και Χορωδία της ΕΡΤ, η Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΛΣ, οι λυρικοί τραγουδιστές Μάρθα Αράπη, Δάφνη Ευαγγελάτου, Γιώργος Ζερβάνος, Γιώργος Παππάς και Ιουλία Τρούσσα κ.ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Σήμερα (8 μ.μ.), στο «Περοκέ» (Οδυσσέως 2, πλ. Καραϊσκάκη), ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Εύγερος» Κεφαλονιάς πραγματοποιεί μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων του συλλόγου.
  • Ο γνωστός Πολωνός συνθέτης Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ και ο συνεργάτης του, πιανίστας Λέσεκ Μόζντζερ φιλοξενούνται σήμερα (9.30 μ.μ.) και αύριο, στην αίθουσα «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη), παρουσιάζοντας ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με καινούρια έργα του συνθέτη.
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στη Γλυφάδα (στο Αττικα Σέντερ), μία ξεχωριστή εικαστική έκθεση. Η γκαλερί Βουρκαριανή της Κέας παρουσιάζει έργα και ενότητες έργων της συλλογής της. Δημιουργίες των: Μ. Αργυράκη, Β. Ασλανιάν, Μ. Βενιού, Α. Βερούκα, Π. Δαλαμάγκα, Π. Ζουμπουλάκη, Α. Κυρίλωφ, Θ. Μανωλίδη, Γ. Μιγάδη, Μ. Μπαρμπαρή, Χρ. Μπότσογλου, Δ. Μυταρά, Ε. Ναβροζίδου, Τ. Σιδέρη, Β. Σπεράντζα, Ν. Στεφάνου, Γ. Τσαρούχη, Α. Φασιανού, Μ. Χάρου και Γ. Ψυχοπαίδη.
Τρίτη (18/4)

«Τέσσερις εποχές» των Τ. Σιδέρη, Γ. Τσαρούχη, Α. Φασιανού και Δ. Μυταρά (17/4)
«Τέσσερις εποχές» των Τ. Σιδέρη, Γ. Τσαρούχη, Α. Φασιανού και Δ. Μυταρά (17/4)
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σήμερα, θα προβάλει την ταινία του Κάρλος Σάουρα «Αντονιέτα: το αίνιγμα μιας γυναίκας». Προλογίζει η καθηγήτρια του ΑΠΘ Γιώτα Κραβαρίτου, με θέμα «Δικαίωμα στη "φτώχεια"».

Η Αφεντούλα Ραζέλη εμφανίζεται σήμερα (10 μ.μ.) στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111), παρουσιάζοντας τα κομμάτια του πρώτου της δίσκου «Στη φωτιά να ρίχνεις μέλι» και άλλα αγαπημένα της τραγούδια.

Τετάρτη (19/4)
  • Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα και κριτικού Λογοτεχνίας Μανόλη Λαμπρίδη, διοργανώνει το περιοδικό «Μανδραγόρας», σήμερα (8.30 μ.μ.), στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σίνα 16, 1ος όρ.). Για το έργο του θα μιλήσουν οι Αλέξης Ζήρας, Κώστας Κρεμμύδας, Μάριος Μαρκίδης, Παναγιώτης Νούτσος και Λάμπρος Σπυριούνης.
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου 36), έκθεση έργων ζωγραφικής του Μανώλη Χατζηπέτρου. Ο Μ. Χατζηπέτρος αγαπά το ξύλο, την πέτρα και το σίδερο. Αγαπά ό,τι δίνει η φύση, το οποίο αβασάνιστα οι άνθρωποι πετούν. Εμπνέεται από το σχήμα και τη μορφή των φυσικών υλικών του και προσπαθεί να επαναφέρει μνήμες αλλοτινών εποχών, σύμφωνα με τις καταβολές της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης.
  • Η πλέον διάσημη ηλεκτρική κιθάρα, ο «σκοτεινός μαγευτής της 7χορδης» Steve Vai, στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας του, σήμερα εμφανίζεται στο «Μιούζικ Μποξ» (Πέτρου Ράλλη 2).
Πέμπτη (20/4)

Τα «Υπόγεια Ρεύματα» (22/4)
Τα «Υπόγεια Ρεύματα» (22/4)
Ο Γιώργος Ζήκας συνεχίζει μέχρι και το Σάββατο τις εμφανίσεις του στο «Αγροτικόν» (Σαρρή 48, Ψυρρή). Με το συγκρότημά του παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με παλιές επιτυχίες του και καινούρια τραγούδια του.

Παρασκευή (21/4)
  • Μουσικός παγκόσμιας εμβέλειας, ο Τουρκοαιγύπτιος Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ συναντά τους δικούς μας «Ιασις», σήμερα (10.30 μ.μ.) και αύριο στη «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη).
  • Ενας πραγματικός μπλούζμαν, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και φυσαρμονικίστας Sidney Selby εμφανίζεται σήμερα (11 μ.μ.), στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4, Ψυρρή). Μαζί του οι δικοί μας «Μπλουζ Φάμιλι».
Σάββατο (22/4)
  • «Δεσμός» ονομάζεται η έκθεση γλυπτικής του Μιχάλη Παπαδάκη που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή (έως τις 4 Ιουνίου), στο εργαστήριο του καλλιτέχνη (Ι. Δροσοπούλου 133). Πρόκειται για μία εικαστική μελέτη πάνω στη δομή της ύλης και τις έννοιες του χώρου και του χρόνου.
  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα» δίνουν σήμερα (11 μ.μ.) συναυλία στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) με καινούρια και παλιότερα κομμάτια τους.

Συναυλία στη μνήμη του Βύρωνα Κολάση (17/4)
Συναυλία στη μνήμη του Βύρωνα Κολάση (17/4)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ