Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ανοίγουμε το διάλογο σήμερα»

Τη γνωστή και άκρως σημαντική για την υλοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου, δηλαδή το επιπλέον «ξεζούμισμα» της εργατικής τάξης, διαδικασία του «διαλόγου», δεσμεύτηκαν ότι θα ακολουθήσουν πιστά το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κατά τη χτεσινή πρώτη μεταξύ τους επίσημη συνάντηση.

Εξάλλου, για την υλοποίηση των νέων σφοδρών αντεργατικών μέτρων που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Κομισιόν δίνει μεγάλη σημασία στη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων. Δίνει, δηλαδή, μεγάλη σημασία στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αφού μέχρι σήμερα έχουν συναινέσει στο πέρασμα των όποιων αντιδραστικών μέτρων σε βάρος της εργατικής τάξης.

Ετσι, ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε συμφωνία με τη ΓΣΕΕ, ώστε το επόμενο διάστημα να δρομολογηθεί ο διάλογος, καθώς θα ανοίξουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Ανοίγουμε το διάλογο σήμερα». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε με τη σειρά του ότι οι «στόχοι είναι κοινοί», καθώς και ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει τη «δημιουργική» συνεργασία και «δημιουργική» κριτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ