Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Αγωνιστική, ταξική, διεθνιστική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Η οργάνωση από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο των απεργιακών συγκεντρώσεων, πορειών και εκδηλώσεων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα για τον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς και τα κεντρικά ζητήματα που θα προβάλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Με στόχο στο φετινό γιορτασμό να κυριαρχήσουν τα αγωνιστικά, ταξικά, διεθνιστικά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως επισημάνθηκε στη χτεσινή ΕΓ, μπαίνουν μπροστά και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Με δεκάδες πολύμορφες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε κάθε χώρο δουλιάς και σε κάθε εργατογειτονιά θα απλώσουν το μήνυμα του φετινού εορτασμού με κορύφωση την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα που ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία που θα καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στα πλαίσια αυτά ήδη αποφασίστηκε χτες για την Αθήνα η διοργάνωση πλατιάς σύσκεψης συνδικάτων και συνδικαλιστών την Τρίτη 20 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας ενώ σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ για να αποφασίσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Στον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία επισημάνθηκε ότι στη φετινή Πρωτομαγιά πλάι στα κεντρικά ζητήματα της εργατικής τάξης που θα προβληθούν πρέπει το περιεχόμενο να εμπλουτιστεί και με την ανάδειξη των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και να αποκαλυφτεί ο ρόλος της όπως και του δικομματισμού που κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, να ξεχωρίσει η πολεμική ενάντια στο ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο και σε ρήξη με τη γραμμή ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να προβληθεί η ταξική προοπτική σαν διέξοδο για το εργατικό κίνημα. Ακόμα, μπροστά στις ευρωεκλογές να αναδειχτούν οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική στην εργατική τάξη. Επίσης, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και στο λαό της Κύπρου, ενάντια στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστών να διχοτομήσουν το νησί.

Ιδιαίτερα απασχόλησαν την ΕΓ του ΠΑΜΕ οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ενισχύσει την τρομοκράτηση των εργαζομένων και του λαού με τους ευρωτρομονόμους, τις λίστες και τους μηχανισμούς καταστολής. Ολα τα παραπάνω, μαζί με την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ουσιαστική και βαθιά κριτική στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, στους πολέμους που γεννά και τη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες, όπως και τα επιμέρους αιτήματα κάθε κλάδου και σωματείου είναι το πλαίσιο, με το οποίο θα προχωρήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στα πλαίσια αυτά, όπως αναφέρθηκε πρέπει σωματεία, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες στις λίγες μέρες που απέμειναν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα με αποφάσεις των διοικήσεων και προβολή του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς με ανακοινώσεις, αφίσες, τρικ και πανό. Να οργανωθούν σε κάθε κλάδο σε κάθε χώρο δουλιάς και εργατογειτονιές πολύμορφες εκδηλώσεις που να ενισχύσουν τον ταξικό χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς. Να γίνουν παντού συσκέψεις, συγκεντρώσεις Γενικές Συνελεύσεις με στόχο τη μαζικοποίηση, συσπείρωση σωματείων και εργαζομένων στο ΠΑΜΕ και στην ταξική γραμμή. Την ίδια στιγμή, να ξεμπροστιαστεί η στρατηγική και τακτική των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε στην πορεία προς την Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ να διοργανώσει δύο κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα με θέματα το εργατικό δίκαιο και τον εργατικό κινηματογράφο και τέλος να ζητηθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τον υπουργό Εργασίας, για να τους καταθέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ