Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Μετάλλιο» εντατικοποίησης στον «Ευαγγελισμό»

Υπάρχουν 1.100 κενές οργανικές θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση απλώς επισπεύδει 80 προσλήψεις παλιότερων προκηρύξεων

Στιγμιότυπο από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο των Επειγόντων
Στιγμιότυπο από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο των Επειγόντων
Στην εντατικοποίηση οδηγείται το προσωπικό του «Ευαγγελισμού», για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες εφημερίας του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού δεν προβλέπεται καμία νέα πρόσληψη. Ο «Ευαγγελισμός», όπως είπε προχτές ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης, είναι ανάμεσα στα έξι νοσοκομεία όπου θα στηριχτεί η υγειονομική κάλυψη των Αγώνων, παρότι στους αρχικούς σχεδιασμούς ήταν 18 Ολυμπιακά νοσοκομεία.

Η εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας του προσωπικού στη διάρκεια των Αγώνων, η ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη (στον προϋπολογισμό ή με επιπλέον κονδύλι), ώστε να μη μείνει απλήρωτη η εργασία του προσωπικού συζητήθηκαν στη χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού».

Το υπουργείο Υγείας - τονίστηκε χτες - σχεδιάζει μόνο την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης 80 νοσηλευτών για τον «Ευαγγελισμό», από προηγούμενες προκηρύξεις, ενώ υπάρχουν 1.100 κενές θέσεις προσωπικού.

Σημαντικές πτυχές της... Ολυμπιακής προετοιμασίας στον «Ευαγγελισμό» ανέδειξαν στη γενική συνέλευση και με ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών. Οι οποίες υπογράμμισαν ότι στο όνομα μιας Ολυμπιάδας πλήρως εμπορευματοποιημένης κατασκευάζονται μονόκλινες σουίτες στον 10ο όροφο, που μετέπειτα θα αξιοποιηθούν από μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Μάλιστα, σχεδιάζεται και στα πλαίσια της... καταπολέμησης της τρομοκρατίας να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης στο 10ο όροφο, αλλά και στα Επείγοντα. Γίνεται ακόμα ολική ανακατασκευή των ΤΕΠ με τεράστιο κόστος, αν και υπήρχε πρόταση για σταδιακές και πιο οικονομικές βελτιώσεις, ενώ η μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων ανατέθηκε σε ιδιωτική κατασκευαστική που καθυστερεί χρόνια την παράδοσή τους.

«Δε θα δώσουμε "πίστωση χρόνου" σε κανέναν: Ούτε σ' αυτούς που δρομολόγησαν τη σημερινή κατάσταση, ούτε σ' αυτούς που την παρέλαβαν, έχοντας συμφωνήσει σ' όλες τις βασικές επιλογές», τονίζουν οι παρατάξεις και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και πληρωμή των υπερωριών, παράδοση των έργων για αξιοποίηση από όλο το λαό.

Στη χτεσινή γενική συνέλευση αποφασίστηκε να αναληφθεί πρωτοβουλία συντονισμού με εργαζόμενους και των άλλων Ολυμπιακών νοσοκομείων.

Καθυστερήσεις και στο Βόλο

Τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων στο νοσοκομείο Βόλου, που δημιουργεί τον κίνδυνο να μη χρησιμοποιηθούν οι δυο πρώτοι όροφοι του νοσοκομείου ως εξωτερικά ιατρεία, όπως ήταν σχεδιασμένο, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Υγείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, ώστε τα έργα στο νοσοκομείο να ολοκληρωθούν και να χρησιμοποιηθούν πριν και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για να παταχτούν φαινόμενα κατάχρησης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ