Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ»
Εκεί που τους χρωστάνε... τους καλούν και σε απολογία

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρία «Φλώρινα - Χωναίος»

Motion Team

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρία «Φλώρινα - Χωναίος»
Νέο κρούσμα διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών εκδηλώνεται στη Θεσσαλονίκη, ως απάντηση των μηχανισμών της συμμαχίας κράτους - εργοδοσίας ενάντια στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Φλώρινα - Χωναίος» στη Θεσσαλονίκη, που παλεύουν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Μετά από προανάκριση που διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν δύο φορές σε απολογία ο Δημήτρης Αλιστρατινός, επίτιμος πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, και ο Δημήτρης Τζηρίνης, αντιπρόεδρος του σωματείου, επειδή στη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς του δρόμου έξω από την επιχείρηση και περιφρουρούσαν το χώρο του εργοστασίου προκειμένου να εμποδίσουν ενδεχόμενη προσπάθεια απομάκρυνσης του εξοπλισμού του.

Τα παραπάνω ανέφεραν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε χτες, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και του εργοστασιακού σωματείου και κατήγγειλαν την πολιτική δικαστικών διώξεων και ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων.

Θυμίζουμε πως οι 150 εργαζόμενοι της «Φλώρινα - Χωναίος» είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη του 2002 και από τον Ιούνη του 2003 προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Φλώρινα - Χωναίος» δηλώνει αδυναμία να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, ενώ την ίδια ώρα η επιχείρηση που έστησε στη Βουλγαρία ανθεί οικονομικά.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη ζει με τα 300 ευρώ το μήνα επίδομα που παίρνει από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα συνεχίζουν τον αγώνα για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, που ανέρχονται σε 1 δισ. δραχμές και κυρίως να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, ώστε να μη βρεθούν οριστικά στο δρόμο της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ