Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπερασπιστές

Ως ανυποχώρητος υπερασπιστής του δημόσιου συστήματος υγείας εμφανίστηκε χτες ο προσφάτως παραιτηθείς - δύο φορές - πρόεδρος του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) Γιάννης Τούντας. Τα μέτρα της ΝΔ, ανέκραξε, «συρρικνώνουν το δημόσιο τομέα υγείας προς όφελος του ιδιωτικού και οδηγούν στην αποδόμηση και αποδυνάμωση του ΕΣΥ».

Ο Γ. Τούντας ήταν απ' τους εμπνευστές του σχεδίου για τον πολίτη, που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της διαβόητης μεταρρύθμισης του Αλ. Παπαδόπουλου, όπου πέρα απ' τη δημιουργία των ΠεΣΥΠ, ένα βασικό στοιχείο είναι η δημιουργία Ανωνύμων Εταιριών για να λειτουργεί η προσφορά και η ζήτηση. Καθιερώθηκαν και τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, που το 2003 έφεραν «έσοδα 5.000.000 ευρώ στα 14 νοσοκομεία του Α΄ ΠεΣΥΠ». Καμάρωνε, δηλαδή, για το χαράτσι σε 80.000 αρρώστους στην ώρα της ανάγκης!

Και η ανταπάντηση του Ν. Κακλαμάνη δεν έλεγε τίποτε επί της ουσίας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην υγεία. Τι, άλλωστε, να πει αφού και η πολιτική της κυβέρνησης κινείται στην ίδια ρότα της εμπορευματοποίησης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ