Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ
Καμιά επιβράβευση στους ιμπεριαλιστές

Την απαίτηση από την ελληνική κυβέρνηση να μην αποστείλει Ελληνες στρατιώτες στο Ιράκ, γιατί αυτό θα σημαίνει επιβράβευση της κατάλυσης της ελευθερίας της χώρας αυτής από τους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές, εκφράζει με ψήφισμά του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης προσθέτοντας πως: Δεν ταιριάζει σε Ελληνες στρατιώτες να παριστάνουν το στρατό κατοχής, την ώρα που και η Ελλάδα κατέχεται από τις ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αναφερόμενη στο τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη, η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ τονίζει πως με αφορμή αυτό το χτύπημα, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να σπείρουν παντού τον τρόμο και το φόβο. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει, προχωρούν σε αντιδημοκρατικά και αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των αλλοδαπών. Η ΠΕΑΕΑ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει στην Ελλάδα και όσους Ελληνες στρατιώτες έχουν σταλεί σαν δυνάμεις κατοχής στα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν.

Σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ τονίζει πως: «Είμαστε τελείως αντίθετοι με την ανάθεση της τήρησης της τάξης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, γιατί έτσι βάναυσα παραβιάζεται η Εθνική μας Ανεξαρτησία, αλλά και γιατί η Ελλάδα μετατρέπεται σε πόλο έλξης επίδοξων βομβιστών».

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, «οι τελευταίες συγκρούσεις στο Κόσσοβο αποδεικνύουν ότι η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μόνο συμφορές έχει προκαλέσει στους λαούς των Βαλκανίων που επί αιώνες είχαν ζήσει μονιασμένοι και αγαπημένοι. Ετσι προκύπτει πως η μόνη λύση είναι να φύγουν όλοι οι ξένοι στρατοί από τα Βαλκάνια και οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκεί να επιστρέψουν αμέσως στην Ελλάδα. Οταν δεν υπάρχουν ξένες επεμβάσεις οι λαοί μπορούν θαυμάσια να λύνουν τις διαφορές τους».

Καταλήγοντας το ψήφισμα του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, σχετικά με τις ευρωεκλογές, τονίζει: «Θεωρούμε ότι οι ευρωεκλογές που πρόκειται να γίνουν αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να δοθεί απάντηση από το λαό σε όλα τα παραπάνω αξιοποιώντας και το γεγονός πως δεν ισχύει το καλπονοθευτικό σύστημα και η θεωρία της χαμένης ψήφου. Οπως έγινε σε όλες τις μέχρι τώρα εκλογικές αναμετρήσεις έτσι και στις επικείμενες Ευρωεκλογές, υπογραμμίζεται, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης πρέπει να προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις για να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό του ΚΚΕ και να μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των δύο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων, που χρόνια και χρόνια ταλαιπωρούν και εκμεταλλεύονται τον πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο ελληνικό λαό. Είναι ευκαιρία να είναι οι εκλογές η αρχή του τέλους του δικομματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ