Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ
Προετοιμάζει το έδαφος για αστυνομοκρατία

Με παραινέσεις προς τους αστυνομικούς να έχουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους ανοιχτά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος έδωσε, χτες, με έμμεσο τρόπο μια εικόνα του τι πρόκειται να γίνει σε επίπεδο κατασταλτικών μέτρων με πρόσχημα τη διεξαγωγή των αγώνων.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, με θέμα τον «ενεργό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια σύγχρονη κοινωνία πολιτών», δήλωσε ότι «το διεθνές περιβάλλον ασφάλειας προβάλλει ως ιδιαίτερα ρευστό και ανησυχητικό» και φρόντισε να ζητήσει για άλλη μια φορά τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακόμα, ανέφερε ότι η χώρα μας «ως διοργανώτρια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αυτό που λέμε εμείς, ως διεθνής σκηνή εγκλήματος. Αφού, η όποια διεθνής τρομοκρατία, μπορεί να βρει εδώ όλους τους όποιους εντός ή εκτός εισαγωγικών, εχθρούς τους. Εδώ έχει απ' όλα ο μπαξές». Και ως παράδειγμα, ανέφερε τυχόν προσπάθεια «τρομοκρατών» να ανατινάξουν την αμερικάνικη πρεσβεία. «Μπορεί (σ.σ. ο "τρομοκράτης") να ξεκίνησε για την αμερικάνικη πρεσβεία και η δυσκολία του να ήρθε στους Αμπελόκηπους. Δεν τον ενδιαφέρει. Θα σκάσει εκεί. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει πάρα πολλά θύματα, όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το προλάβουμε».

Κάμερες παρακολούθησης

Το «μάτι του μεγάλου αδελφού» που θα παρακολουθεί ό,τι κινείται στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας, θα είναι έτοιμο τον Ιούλη. Πρόκειται για το θάλαμο επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας ο οποίος ήδη εγκαθίσταται στο δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Η πορεία υλοποίησης του έργου αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη. Το κόστος του είναι 250 εκατ. ! και θα απαρτίζεται από 283 κάμερες, αλλά και από 24 πινακίδες μηνυμάτων, οκτώ γιγαντοοθόνες και ιστοσελίδα. Στη συνάντηση ο Π. Βουρλούμης, ο οποίος θα αναλάβει διοικητής του ΟΤΕ, διαβεβαίωσε ότι τα έργα του ΟΤΕ - ανάμεσά τους και η δικτυακή σύνδεση του ΘΕΠΕΚ - θα είναι έτοιμα τον Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ