Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κούβα είναι η μοναδική ελεύθερη χώρα στην αμερικανική ήπειρο!

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκη σε ειδική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ειδική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κούβα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις καταδίκες Κουβανών πρακτόρων των Αμερικανών. Παίρνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Οφείλω να συγχαρώ τους οργανωτές της σημερινής συζήτησης για την εφευρετικότητά τους. Μη βρίσκοντας άλλη αφορμή για να αναμασήσουν τις συκοφαντίες τους ενάντια στο λαό της Κούβας, θυμήθηκαν την επέτειο των αποφάσεων των κουβανικών δικαστηρίων, που καταδίκασαν πράκτορες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, και αποφάσισαν να γιορτάσουν τα γενέθλια.

Οσο και αν φωνάζετε, αγαπητοί συνάδελφοι, ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, δεν μπορείτε να αναιρέσετε το γεγονός ότι η Κούβα είναι η μοναδική ελεύθερη χώρα στην αμερικανική ήπειρο, η μόνη χώρα όπου ο λαός έχει πάρει την εξουσία στα χέρια του. Αυτός είναι ο λόγος που έχει αντέξει σε αποκλεισμούς, απειλές και εισβολές, αυτός είναι ο λόγος που ο λαός της απολαμβάνει το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο σε όλη τη Λατινική Αμερική. Αυτός όμως είναι και ο λόγος που ΗΠΑ και ΕΕ θέλουν να ανατρέψουν την Κουβανική Επανάσταση.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την Κούβα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οργανώστε μια συζήτηση για τον πολύχρονο αποκλεισμό της Κούβας, ή για τους πέντε Κουβανούς πατριώτες που σαπίζουν στις φυλακές του Μαϊάμι, χωρίς να τους επιτρέπεται καν να δουν τους δικούς τους, επειδή δρούσαν κατά της τρομοκρατίας που απειλεί τη χώρα τους».

Την ομιλία του Κ. Αλυσσανδράκη ακολούθησε αντικομμουνιστικό παραλήρημα από ακροδεξιό ευρωβουλευτή. Ο Κ. Αλυσσανδράκης, αφού έλαβε το λόγο επί προσωπικού ζητήματος, δήλωσε:

«Ο κ. Πόσελτ υπερέβη τα όρια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Μπορώ να δεχτώ οποιοδήποτε πολιτικό επιχείρημα ως απάντηση στα δικά μου. Εκείνο που δεν μπορώ ποτέ να δεχτώ είναι οι αφορισμοί, ο ρεβανσισμός και το κυνήγι μαγισσών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους(2021-12-17 00:00:00.0)
Να απελευθερωθούν οι 4 Κουβανοί πατριώτες(2013-10-10 00:00:00.0)
Ορόσημο για την επανάσταση στην Κούβα(2012-07-27 00:00:00.0)
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας(2010-10-15 00:00:00.0)
Η ΕΕ μεροληπτεί ενάντια στην Κούβα(2003-06-19 00:00:00.0)
ΕΕ και ΗΠΑ έχουν στόχο την ανατροπή του σοσιαλισμού(2003-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ