Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ενάντια στην αποικιοκρατία

Επιστολή του ΓΓ, Γκ. Τσουντάρι, προς το ΠΑΜΕ

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων του Πακιστάν στους εργαζόμενους της χώρας μας εκφράζει η Ομοσπονδία των Συνδικάτων του Πακιστάν, με επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Γκαλζάρ Αχμέντ Τσουντάρι προς το ΠΑΜΕ και αφορμή τη διεθνή εργατική Μέρα της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, σημειώνει ότι οι επιθέσεις του κεφαλαίου εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι συνωμοσίες, οι αδικαιολόγητες κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, δε θα μπορούσαν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Θαυμάζουμε τη σημαντική αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές και φασιστικές δυνάμεις σ' όλο τον κόσμο.

Ο συνδικαλιστής υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι η Ομοσπονδία θα οργανώσει διαδήλωση την Πρωτομαγιά, αν και η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει εργατικές συγκεντρώσεις και κάθε είδους διαδηλώσεις. Είμαστε όμως αποφασισμένοι, επισημαίνει, να κραυγάσουμε ενάντια στις κυβερνητικές και αντεργατικές πολιτικές και να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με το πραγματικό της πνεύμα, που ενώνει δυνατά τους εργαζόμενους μεταξύ τους, ανεξαρτήτως χώρας, χρώματος, θρησκείας ή έθνους που ανήκουν. Αυτό το πνεύμα, μας φέρνει πολύ κοντά με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Αναφερόμενος ο Πακιστανός συνδικαλιστής και στα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να στεκόμαστε ενωμένοι και να δυναμώνουμε τους ταξικούς αγώνες. Και καταλήγει ότι οι εργαζόμενοι του Πακιστάν παλεύουν για έναν κόσμο, χωρίς φτώχεια, φυλακές και πόλεμο. Με τους αγώνες μας θα υπερνικήσουμε την εκμετάλλευση και την αποικιοκρατία και θα φέρουμε την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και ευημερία σε όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ