Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 16/5
  • Σαβίνα Γιαννάτου
    Σαβίνα Γιαννάτου
    Το μουσικό σύνολο «Η πίκρα της Αγάπης» παρουσιάζει στις 2 το μεσημέρι, στα Εικαστικά Εργαστήρια «Λέσχη» (Μυκάλης 26, Κεραμεικός), ένα πρόγραμμα με ρυθμούς και δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
  • Οι «Active Member», για μια ακόμη βραδιά, στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι).
Δευτέρα 17/5
  • «Βραδιά τιμής σε τέσσερις μεγάλους δημοσιογράφους του θεάτρου», τιτλοφορείται η εκδήλωση (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα «Μαρία Κάλλας» της Λυρικής Σκηνής (Ακαδημίας 59), την οποία οργάνωσε το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, προς τιμή των δημοσιογράφων και δραματουργών Ασημάκη Γιαλαμά, Αλέκου Λιδωρίκη, Αλέκου Σακελλάριου, Δημήτρη Ψαθά. Ομιλητές είναι οι Κ. Γεωργουσόπουλος, Γ. Ιορδανίδης, Λ. Μιχαηλίδης, Γ. Λαζαρίδης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Στ. Ληναίος, Γ. Μιχαλόπουλος, Λ. Λαζόπουλος, Ελ. Φωτίου, Θ. Καρακατσάνης. Μουσική επιμέλεια Γ. Κατσαρός.
  • Βραδιά οπερέτας, στο θέατρο «Ακροπόλ» (8.30 μ.μ.) με τη Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Απόλλων Μουσηγέτης». Συμμετέχουν καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής και της Χορωδίας της ΕΡΤ: Νίκος Στεφάνου, Ελπινίκη Ζερβού, Εφη Δημητρέλου, Ελένη Βουδουράκη, Χρήστος Αμβράζης. Διεύθυνση: Παναγής Μπαρμπάτης. Διοργανωτές: Ενωση Ζακυνθίων «Αγ. Διονύσιος», Σύλλογος «Εύγερος» Φαρακλάδων Κεφαλονιάς, «Φίλοι της Φιλαρμονικής Ληξουρίου», «Απόλλων Μουσηγέτης».
  • Στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (7.30 μ.μ.), η Ελένη Χατζηαργύρη θα αναγορευτεί επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τρίτη 18/5
  • Περισσότερα από είκοσι έργα ζωγραφικής (πορτρέτα, τοπία, νεκρές φύσεις) του Τάσσου Αριδά, φιλοξενεί η γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Διάρκεια έως 28/5.
  • Μάριος Χάκκας
    Μάριος Χάκκας
    «Η γλυπτική του Γιάννη Παππά» είναι το θέμα της ομιλίας του κορυφαίου ιστορικού Τέχνης, ακαδημαϊκού Χρύσανθου Χρήστου, στην Ακαδημία Αθηνών (7 μ.μ.).
Τετάρτη 19/5
  • Αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου Καισαριανιώτη λογοτέχνη Μάριου Χάκκα είναι η εκδήλωση που διοργανώνει, στις 9 μ.μ., το Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καισαριανής, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Αιολία» (Σολομωνίδου και Φιλαδελφείας). Περιλαμβάνει έκθεση υλικού και φωτογραφιών, ομιλίες λογοτεχνών και ερευνητών, αφηγήσεις, μελοποιημένη ποίηση και προβολή στιγμιοτύπων από το έργο και τη δράση του συγγραφέα. Είσοδος ελεύθερη.
  • Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γερμανός κοντραμπασίστας Gunther Pitscheider εμφανίζονται στο «Μικρό Μουσικό Θέατρο». Γνώριμοι από παλιά, παρουσιάζουν αυτοσχεδιαστικά ένα πρόγραμμα βασισμένο στην πορεία τους.
Πέμπτη 20/5
  • Το έργο για πιάνο του Νικηφόρου Ρώτα «2003, "Τρεις αιώνες, 1700-2003" Ευρωπαϊκής Ιστορίας» παρουσιάζεται, σε πρώτη εκτέλεση, από τον πιανίστα Παναγιώτη Γιαννακάκη, στο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3, Θησείο). Θα προηγηθεί παρουσίαση του έργου από το συνθέτη, με σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση του ακροατή στο σύγχρονο έργο σοβαρής μουσικής, αλλά και με την πρόθεση να στραφεί το ενδιαφέρον του στη μη κατευθυνόμενη σοβαρή μουσική παραγωγή.
  • Οι «Tuxedomoon» εμφανίζονται στο «Gagarin 205». Παρουσιάζουν το «Cabin in the Sky», την πρώτη ηχογράφηση του συγκροτήματος μετά την επανένωσή του, με την αυθεντική του σύνθεση.
  • Παραδοσιακά ηχοχρώματα (10 μ.μ.), στην αυλή της Τεχνόπολης (Πειραιώς 100, Γκάζι), από τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Αλέξη Παρχαρίδη και τη μικρή Αρετή Κετιμέ.
Παρασκευή 21/5
  • Εργο του Τάσου Αριδά
    Εργο του Τάσου Αριδά
    Εργα ζωγραφικής και χαρακτικής παρουσιάζει η Εύα Μελά στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» στη Γλυφάδα (Μεταξά και Φοίβης 11). Εως τις 29 του Μάη παρουσιάζονται ζωγραφικοί πίνακες, χαρακτικά και φρέσκο της σημαντικής μας δημιουργού.
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην aula της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η Ορχήστρα παρουσιάζει για πρώτη φορά τρία έργα γραμμένα από το Γιώργο Ζερβό, το Νίκο Σκαλκώτα (το έργο του Ν. Σκαλκώτα παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως), και τον Toshima Mayuzumi και ένα από τα πλέον γνωστά έργα του Stravinsky. Την ΚΟΑ συνοδεύει ο Δημήτρης Μαρινάκης (ξυλόφωνο) και διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.
Σάββατο 22/5
  • Τα πολιτιστικά Επτανησιακά Σωματεία Αττικής, με αφορμή την 140ή επέτειο της Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (έναρξη 7.30 μ.μ.).
  • Οι «Les Yeux Noirs» προσφέρουν ένα πρόγραμμα με ήχους από την πλούσια μουσική κληρονομιά των Τσιγγάνων, στις 10 μ.μ., στην «Τεχνόπολη» (Πειραιώς 100).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλία στην Ανδρο (2021-07-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-04-08 00:00:00.0)
Πολύμορφη δημιουργία (2006-09-19 00:00:00.0)
Σκαλκώτας στη Μόσχα (2004-12-02 00:00:00.0)
Ατζέντα Κυριακής (26/11) (2000-11-26 00:00:00.0)
Μουσικά αφιερώματα (2000-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ