Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ...

... αυτή τη φορά τριών Βρετανών που - όπως είπαν - προσπάθησαν να φωτογραφηθούν με φόντο το στέγαστρο Καλατράβα

Σε Ολυμπιακό άθλημα φαίνεται πως εξελίσσεται για τους ξένους δημοσιογράφους η προσπάθεια να μπουν σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, χωρίς την απαραίτητη άδεια. Ετσι, μετά τη Βρετανίδα Λόρα Πικ που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, άλλοι τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, όταν προσπάθησαν να μπουν στον ίδιο χώρο.

Πρόκειται για τον 48χρονο Τόμας Πάτρικ Γουόλς (παραγωγό - παρουσιαστή προγράμματος της τηλεόρασης του BBC), τον Χιούγκο Λούις Φόστερ Ντίξον, 40 ετών (φωτογράφο) και τον Ουίλιαμ Ντέιβιντ Στορ, 29 χρόνων (αρθρογράφο του περιοδικού «ZOO»). Κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα δήλωσαν πως ήθελαν να φωτογραφηθούν με φόντο τη στέγη Καλατράβα και όχι να δυσφημίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης με αφορμή το περιστατικό δήλωσε: «Μου προξενεί πολύ μεγάλη και αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι διάφοροι δημοσιογράφοι σαν να θέλουν να αποδείξουν κάτι, επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις όταν μάλιστα δεν έχει εξελιχθεί πλήρως το πρόγραμμα φύλαξης». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της «Αθήνα 2004». Ανακοίνωση εξέδωσε και το BBC, στην οποία αναφέρεται ότι ο Τ. Γουόλς δεν ανήκει στο επιτελείο του δημοσιογραφικού οργανισμού, και πως «δεν έχει δοθεί εντολή σε κανένα δημοσιογράφο να εισέρχεται παράνομα στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Πάντως, προχτές το απόγευμα συνελήφθησαν δύο Ολλανδοί που φωτογράφιζαν τη στέγη Καλατράβα. Οπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αρχιτέκτονες.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «OBSERVER» με άρθρο της, επιτίθεται κατά των «TIMES», αναφέροντας ότι κρύβονται συμφέροντα του Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη των «TIMES», πίσω από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τις ελλείψεις και τους φόβους σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στις πρώτες επτά μέρες του Μάη, έχουν δημοσιευτεί 45 θέματα για τους Ολυμπιακούς από τους «TIMES» και την «SUN».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ