Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Σιγή ιχθύος» για την αμερικανική παρέμβαση

«Σιγήν ιχθύος» τήρησε, χτες το απόγευμα, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, αναφορικά με την ωμή παρέμβαση της αμερικανικής πρεσβείας στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο αποκάλυψε ο «Ρ». Το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική πρεσβεία είχε συγκαλέσει σε σύσκεψη φορείς (μεταξύ των οποίων το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Δήμος Αθηναίων) με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οπως τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, «τα σκουπίδια είναι χρυσάφι» αφού κρύβονται πολλά δισ. πίσω απ' αυτά. Διερωτήθηκε, επίσης, «ποιος πήρε την απόφαση να συμμετάσχει ο δήμος σε μια τέτοια σύσκεψη, τι ήταν αυτό που συζητήθηκε, με ποιο δικαίωμα η αμερικανική πρεσβεία καλεί σε ...εθνικό διάλογο και, εν τέλει, ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ. Μίλερ να συγκαλεί τέτοιου είδους συσκέψεις;».

Σε αυτά τα ερωτήματα η διοίκηση θεώρησε σκόπιμο να μην απαντήσει. Μάλιστα, ενώ απάντησε σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων, στο συγκεκριμένο «κώφευσε». Το ερώτημα πάντως είναι, μήπως τελικά ορισμένα πράγματα είναι τόσο προφανή που δε χρειάζονται απαντήσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ