Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοκληρώθηκε η άσκηση Ολυμπιακής ασφάλειας

Ολοκληρώθηκε προχτές στο Λαγονήσι η άσκηση Ολυμπιακής ασφάλειας «OLYMPIC GUARDIAN II». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», κατά τη διάρκεια της άσκησης, η ελληνική και η αμερικανική πλευρά συζήτησαν το θέμα της αποστολής 400 Αμερικανών, ειδικών στην αντιτρομοκρατία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρόταση αυτή επανήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα πάντα με «ΤΑ ΝΕΑ», καθώς από πλευράς ΗΠΑ γίνεται λόγος για παρουσία 400 αστυνομικών - κομάντος για την κάλυψη εξειδικευμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμα πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη επαρκή αστυνομική παρουσία στην Ελλάδα του FBI και της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πάντως, οι Αμερικανοί φαίνονται έτοιμοι να έχουν την παραπάνω δύναμη, είτε σε αεροπλανοφόρο είτε σε γειτονική χώρα, ενώ η ΝΑΤΟική μονάδα αντιμετώπισης ραδιοβιολογικών και χημικών απειλών θα έρθει από την Τσεχία στην Αυλώνα ή τη Χαλκίδα.

Σε ό,τι αφορά την άσκηση «OLYMPIC GUARDIAN II», συμμετείχαν 300 άτομα, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι των χωρών της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ