Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

ΛΑ ΠΑΣ - ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-

Οι «φτωχοδιάβολοι» των Ανδεων που εξεγέρθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη και ανέτρεψαν τον Πρόεδρο Γκονσάλο ντε Λοσάδα, βρίσκονται και πάλι στο δρόμο, για την ακρίβεια από την αρχή του μήνα, ενώ ήδη οι κινητοποιήσεις ενάντια - συνολικά - στην πολιτική που ακολουθεί και ο διάδοχός του Κάρλος Μέσα, αρχίζουν να κορυφώνονται.

Σύμφωνα πάντα με το ανεξάρτητο Econoticias, χιλιάδες δάσκαλοι, των αστικών και αγροτικών περιοχών της Βολιβίας, έχουν αποκλείσει από την Κυριακή τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας, συμπαρατασσόμενοι με τους εργαζόμενους που έχουν ήδη απαντήσει στο κάλεσμα της Κεντρικής Ομοσπονδίας Εργατών (COB) για συνεχή αγώνα ενάντια στην πολιτική του Κάρλος Μέσα και τις πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρίες, όπως ακριβώς έπραξαν και στον «πόλεμο του φυσικού αερίου», που φυσικά δεν έχει λήξει.

Παράλληλα, και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, αλλά και οι εργάτες στην κατασκευή των δρόμων ανακοίνωσαν ότι συντάσσονται με τους διαδηλωτές, τόσο διεκδικώντας κλαδικά αιτήματα, όπως την αποτροπή του σχεδίου της κυβέρνησης Μέσα για αποκέντρωση και ιδιωτικοποίηση των τομέων τους, αλλά και συνολικά ενάντια στη συνολική πολιτική. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες ξεκίνησαν και από το Αλτιπλάνο να πορεύονται προς τη Λα Πας, για να πολιορκήσουν ασφυκτικά την πρωτεύουσα...

Μία ακόμη εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τα ισχυρά δείγματα διάσπασης του κινήματος... Οσο για την κυβέρνηση Μέσα, λαμβάνει τα μέτρα της. Ενώ οι διαδηλώσεις κορυφώνονται, η κυβέρνηση Μέσα υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Γερουσίας να παραχωρεί ασυλία στα αμερικανικά στρατεύματα και στους στρατιωτικούς της Βολιβίας, που θα εμπλέκονται στις ατέλειωτες συγκρούσεις της χώρας.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες πικετέρος κατέλαβαν για άλλη μία φορά δρόμους και κεντρικές οδικές αρτηρίες σε όλη την Αργεντινή, ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα όλων των οργανώσεων των ανέργων και απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Αργεντινή και απαιτώντας επίσης τη γενίκευση εφαρμογής των κοινωνικών προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ