Τρίτη 18 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπούλημα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΥΛΑΤΕ, πουλάτε, πουλάτε! Μην ακούτε τους χρηματιστές και τον Παπαντωνίου. Ο,τι έχετε, πουλήστε το. Μετοχές έχετε; Να τις δώσετε. Ρευστό έχετε; Κι αυτό να το δώσετε. Κανένα χωραφάκι; Κανένα σπιτάκι; Αυτοκίνητο; Εξοχικό; Βάρκα; Μοτοσικλέτα; Δώστε όλα!

Τι «μακροπρόθεσμες επενδύσεις» και «ψυχραιμία» και «νηφαλιότητα»! Ενα είναι το μυστικό: Παίρνουμε ό,τι λεφτά έχουμε και τα τρώμε στο επόμενο δεκαήμερο σε μπουζούκια, ταξίδια, διασκεδάσεις και ό,τι άλλο μας έρθει!

Αν σας ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά, μάλλον είστε από τους τυχερούς και δεν έχετε βομβαρδιστεί χθες και σήμερα, από οικονομικούς αναλυτές, χρηματιστές, επενδυτικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες των διεθνών χρηματαγορών. Αλλιώς θα συμφωνούσατε ανεπιφύλακτα.

Πρέπει αυτές τις μέρες να ζούμε στιγμές ...μοναδικής παράνοιας! Πολύς κόσμος να έχει χάσει τις πενιχρές του οικονομίες, να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, όχι μόνο γιατί έδωσε τα λεφτά στον ξάδερφο που σκαμπάζει από Χρηματιστήριο, αλλά και γιατί μετά πήγε και ψήφισε τον Σημίτη και άπαντες οι ιθύνοντες να τον συμβουλεύουν, λες και απευθύνονται στον Μπιλ Γκέιτς!

Μήπως ορισμένοι - ιδίως κυβερνητικοί παράγοντες - αφού, τέλος πάντων, δεν έχουν τίποτε να πούνε, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσουν και να πάνε να κρυφτούν; Γιατί μπορεί ο Ντάου Τζόουνς να πέφτει αλλά ...η τιμή της ντομάτας στη λαχαναγορά ανεβαίνει λόγω υπερβολικής ζήτησης.

ΜΑΛΛΟΝ κάτι ήξερε ο Καραμανλής, που αποφάσισε να ρίξει ελαφρώς τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής του και να παρουσιάσει στιλ συναίνεσης. Προφανώς, το μυρίστηκε ότι οι ΠΑΣΟΚοι θα φαγωθούν μεταξύ τους.

Ο λόγος για την κόντρα Πάγκαλου και Βενιζέλου, σχετικά με ατασθαλίες στα κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού, που προσφάτως ανακάλυψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αναμένουμε, πάντως, με ενδιαφέρον την αναμέτρηση, η οποία ελπίζουμε ότι θα μείνει στο επίπεδο των δηλώσεων. Γιατί, αν πιαστούνε και στα χέρια αυτοί οι δύο, τότε... Φαντάζεστε τον Σημίτη στη μέση, να τους χωρίζει;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ