Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πλευρό των μεγάλων η κυβέρνηση

Περισσότερο «ζεστό χρήμα» από το Γ`, αλλά και το Δ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, υπόσχεται η κυβέρνηση στους εκπροσώπους του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, προκειμένου να αναπτύξουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στη συνάντησή του με τους τουριστικούς συντάκτες, χτες, ο υφυπουργός Τουρισμού Α. Λιάσκος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της ταυτότητας του ελληνικού τουρισμού, ενώ επαναβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι η τουριστική κίνηση το 2004 θα κινηθεί στα επίπεδα του 2003.

Στη βάση αυτής της εκτίμησης - που ως προς τα έσοδα μπορεί να είναι και περισσότερο απαισιόδοξη - η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να ανταποκριθεί στις «επιθυμίες» του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, για μεγαλύτερα προνόμια, διευκολύνσεις και χρηματοδότηση, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα βήματα της απελθούσας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Α. Λιάσκου, σε ερώτηση για το ξεπούλημα του Καζίνο της Πάρνηθας, πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα με τη σύμβαση, αλλά με τον τρόπο διενέργειας του διαγωνισμού (!) και πρόσθεσε πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά από τις αλληλομηνύσεις των δύο εμπλεκόμενων στο διαγωνισμό εταιριών.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση αναδιαρθρώνει την «αμαρτωλή» εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», όχι για να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, αλλά για να λειτουργήσει «ξεκάθαρα και με διαφάνεια». Με αυτή τη λογική, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι θα επανεξεταστούν μόνον «οι συμβάσεις που πάσχουν». Ετσι, οι μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού που δεν μπορούν καλά καλά να χρηματοδοτηθούν για έναν περιορισμένο εκσυγχρονισμό των καταλυμάτων τους, θα κληθούν σύντομα να παρακολουθήσουν την εξάπλωση εγκαταστάσεων εναλλακτικού τουρισμού με την αδρή οικονομική ενίσχυση του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ