Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από ποια πλευρά;

Ο δημοσιογράφος μιλάει με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη ζητώντας του κάποιο σχόλιο για το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση από την ΕΕ άδεια για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ο υφυπουργός κάπως τα μασάει, γι' αυτό ο δημοσιογράφος τον ρωτάει γιατί είναι «διστακτικός» και άλλα τέτοια, μέχρι να πάρει την απάντηση..

«Απλώς, λέει ο υφυπουργός, το σκέφτομαι από την πλευρά της Κομισιόν, διότι εμείς ήδη είχαμε ειδικό φόρο κατανάλωσης μόλις 9 ευρώ πάνω από την κατώτερη τιμή που η ΕΕ όριζε ως κατώτερη», ενώ, «από 1/1/2004 ορίζει 63 ευρώ πάνω από την τιμή που έχουμε εμείς».

Τόση υποταγή. Τόση ξεφτίλα. Ο τύπος αντί να σκεφτεί τρόπους, δυνατότητες, κόλπα, κι αντί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να εξασφαλίσουμε φτηνότερα καύσιμα, σκέφτεται, λέει, από την πλευρά της Κομισιόν.

Θα μπορούσαμε να πούμε στον Κ. Καραμανλή και στον Γ. Σιούφα να χαίρονται τον υφυπουργό τους και να τους προτρέψουμε να τον πάρουν μαζί τους και σε τυχόν διαπραγματεύσεις που θα 'χουν στις Βρυξέλλες, αλλά το θέμα είναι σοβαρότερο. Δείχνει ότι στην κυβέρνηση κυριαρχεί το δόγμα... απλώς «το σκέφτομαι από την πλευρά της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ