Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μπορούν να ελεγχθούν οι τιμές

Καταγγέλλει την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου που οδηγεί στην ακρίβεια με τη βοήθεια της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ

Την πολιτική της κυβέρνησης και τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων στο ζήτημα της ακρίβειας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η ΟΒΣΑ, ενόψει των ευρωεκλογών καλεί στην καταψήφιση των κομμάτων που υποστηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικροί έμποροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας των υπέρογκων και συχνών ανατιμήσεων που γίνονται στις πρώτες ύλες, στα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν, στα καύσιμα. Η ακρίβεια αυτή τους πλήττει σαν επαγγελματίες αλλά και σαν καταναλωτές. Από την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο προβάλλεται η ακρίβεια με ιδιότητες μαγικές και πάνω από τις δυνατότητες του κράτους» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «αυτό είναι η "ελευθερία της αγοράς". Να μπορούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι να ξεζουμίζουν ασύδοτα το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων με τη βοήθεια του κράτους. Υπενθυμίζουμε ότι με κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης κυβέρνησης όπως και της σημερινής, διαλύθηκαν οι αγορανομικοί μηχανισμοί και έλεγχοι. Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει μέτρα ελέγχου των τιμών, περιορίζοντας τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στην παραγωγή και στην εισαγωγή προϊόντων, διαφυλάσσοντας έτσι το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων».

Σε σχέση με τα καύσιμα, η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι κατήγγειλε «την ιδιωτικοποίηση των κρατικών διυλιστηρίων που η προηγούμενη κυβέρνηση τα έδωσε στον Λάτση» και ότι παλεύει «για τη δημιουργία ενιαίου ενεργειακού φορέα στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, που θα ανήκει 100% στο δημόσιο».

Τέλος, αναφέρει ότι «ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η καταψήφιση στις ευρωεκλογές της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η τιμωρία των κομμάτων που την εφάρμοσαν και είναι υπέρ του ευρωμονόδρομου. Σας καλούμε και με την ψήφο σας να ενισχύσετε εκείνες τις δυνάμεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία του μετώπου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ