Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αμερικάνικες Γωνιές» χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού

Εικόνες Ιρακινών βασανισμένων και ταπεινωμένων από τις κτηνωδίες των αμερικανοβρετανικών στρατευμάτων κατοχής. Εικόνες φρίκης που διαδέχονται η μια την άλλη. Και την ίδια στιγμή που μεγαλώνει η οργή όλων των λαών σε κάθε γωνιά του πλανήτη για τη νέα κτηνωδία των ιμπεριαλιστών, στη χώρα μας στήνονται στα μουλωχτά, χώροι προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού που βαφτίζονται «Αμερικάνικες Γωνιές», «Αμερικάνικα Κέντρα Τεχνών», «Αμερικάνικες βραδιές πολιτισμού και αθλητισμού».

Το σχέδιο «άλωσης» συνειδήσεων, χειραγώγησης και μετάλλαξης του φρονήματος του λαού μας, ενεργοποιείται και η αμερικάνικη πρεσβεία δρα μεθοδικά κι «απ' την πίσω πόρτα» για την επίτευξή του. Κοντά της, σ' αυτό το εγχείρημα δίνουν το «παρών» φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μια σειρά παρατρεχάμενοι «αμερικανοτσολιάδες», οι οποίοι προθυμοποιούνται να παίξουν τους «ντίλερ» του αμερικάνικου πνεύματος και να συμβάλουν στην ... οικοδόμηση μιας «φιλίας των πληθυσμών» χτισμένης πάνω σε αιματοβαμμένα δολάρια.

Το πρόσχημα: Η «διεύρυνση της ήδη υπάρχουσας φιλίας»(;), η «σύσφιξη των σχέσεων» ανάμεσα στον ελληνικό λαό και την αμερικάνικη πρεσβεία. Πραγματικός στόχος: Η άμβλυνση και αντιστροφή του αντιαμερικανικού αισθήματος και πνεύματος που διακατέχει το λαό μας, η εξοικείωσή μας και ιδιαίτερα των νέων γενιών με τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, αλλά και ένα πιο επιτηδευμένο καμουφλάριμα των αλλεπάλληλων εγκλημάτων της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Ομως, αυτό που φαίνεται ότι αρνείται να καταλάβει ο Τ. Μίλερ και τα εγχώρια «βαποράκια» του, είναι πως μερικές «ευγενικές» χειρονομίες και μια χούφτα αιματοβαμμένα δολάρια δεν είναι ικανά για να ξεστομίσει ο ελληνικός λαός «Ευχαριστούμε, κύριε πρέσβη, ...μας κακομαθαίνετε». Είναι αδύνατον να του προκαλέσουν αμνησία στη βία, στον πόλεμο, στα εγκλήματα. Ναι, είναι αδύνατον, γιατί το καμουφλαρισμένο αμερικάνικο παραμυθάκι για «ανθρώπινο πρόσωπο, ανθρωπιστική βοήθεια, δεσμούς φιλίας, αθώες συνεργασίες και αλτρουιστικές επεμβάσεις» καταρρέει καθημερινά μπρος στα βασανισμένα κορμιά του κολαστηρίου Αμπού - Γκράιμπ και του Γκουαντανάμο, στα νεκρά παιδιά της Παλαιστίνης, στους βομβαρδισμένους του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ