Κυριακή 23 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές σελίδες

To σύνολο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Πέπης Σβορώνου περιλαμβάνει το δίτομο λεύκωμα με τίτλο «Ζωγραφική 1955-2003» και «Ζωγραφισμένα φορέματα 1961-1978», που παρουσιάζεται σήμερα (8μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1). Πρόκειται για δύο πολυτελείς τόμους (εκδόσεις Αδάμ/Πέργαμος). Στον πρώτο, περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής της περιόδου 1955-2003. Κυρίαρχα θέματα είναι η ανθρώπινη μορφή και τα ζώα, σε χώρους ονειρικούς, με μεταφυσικές αναφορές. Τη δημιουργία αυτή χαρακτηρίζουν το εξπρεσιονιστικό ύφος και η ένταση των χρωμάτων.

Ο δεύτερος τόμος αποκαλύπτει μία σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα καλλιτεχνική δραστηριότητα της Πέπης Σβορώνου, την εφαρμογή της τέχνης στη γυναικεία ένδυση. Η παράλληλη αυτή δραστηριότητά της έγινε σε συνεργασία με το σύζυγό της, τον γνωστό ζωγράφο Δημοσθένη Κοκκινίδη και δημιούργησε ένα πρωτότυπο και μοναδικό για την εποχή είδος μόδας, που έτυχε μεγάλης απήχησης στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Την ημέρα των εγκαινίων θα μιλήσουν ο Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Χάρης Καμπουρίδης και η Μίκα Γερακοπούλου - Ντεριάν.

Η Πέπη Σβορώνου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τον Σπ. Παπαλουκά και τον Γ. Μόραλη. Μετά την αποφοίτησή της, συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δημιουργίες της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Εργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ