Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Παράνομη απόφαση για το ωράριο

Την παράνομη και αντεργατική απόφαση του νομάρχη Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη για το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων, καταδικάζουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Το Σωματείο καταγγέλλει και τους ψευδείς ισχυρισμούς του νομάρχη για τη «συναίνεση» εργοδοτών και μαζικών φορέων στην απόφασή του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γ. Μαχειμάρη, τα καταστήματα των τροφίμων θα πρέπει να λειτουργούν: Με απασχόληση προσωπικού κάθε Σάββατο έως τις 7 το απόγευμα (ο νόμος ορίζει έως τις 6 το απόγευμα το αργότερο). Τις Κυριακές και αργίες από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. με απασχόληση προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, τα καταστήματα θα μπορούν να υπερβούν το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές, τις Κυριακές και τις αργίες έως τις 11 το βράδυ, αρκεί να μην απασχολούν προσωπικό (μόνο με τον ιδιοκτήτη και τα μέλη της οικογένειάς του).

Η απόφαση αυτή - υπογραμμίζει το Σωματείο - εξυπηρετεί συμφέροντα ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών. Κινείται στη λογική της απελευθέρωσης του ωραρίου για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στις πλάτες των εργαζομένων. Η απελευθέρωση του ωραρίου, σημειώνει, δε θα βγάλει τα μικρά καταστήματα του νησιού από την οικονομική κρίση, γιατί η αιτία που τη δημιουργεί είναι η πολιτική που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το νόμιμο ωράριο...

Σύμφωνα με το Σωματείο, οι αλυσίδες τροφίμων που επωφελούνται στη μία ή στην άλλη περίπτωση είναι οι «ΣΚΟΝΤΟ ΜΑΡΚΕΤ» (ιδιοκτησίας Α. Δεσύλα, πρώην υποψήφιου βουλευτή και υποψήφιου νομάρχη Κέρκυρας με τη ΝΔ) και «ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΕΤ». Και οι δύο αλυσίδες είναι γνωστές για τις παραβιάσεις του ωραρίου και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπογράμμισε ότι ο νομάρχης με την απόφαση αυτή ικανοποιεί την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ για απελευθέρωση του ωραρίου, καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ