Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Με τη γενική συνέλευση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας σήμερα Τρίτη, στις 4.30 το απόγευμα στο Θέατρο Ακάδημος στην Αθήνα και με παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μπαίνουν στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την επιτυχία της Πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας (12μ - 4μμ), στις 27 Μάη και της 24ωρης απεργίας στις 17 Ιούνη.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις και ταυτόχρονα δίνουν απάντηση στην πρόκληση της εργοδοσίας που πρότεινε αυξήσεις 4% στα μόλις 612 ευρώ μεικτά και ένα «τρανό Ολυμπιακό επίδομα!» 75 ευρώ, για το ξεζούμισμά τους τον Αύγουστο! Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας έχει καλέσει σε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εκτός από τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας έχουν πάρει μέχρι σήμερα τα σωματεία στα ξενοδοχεία «Μετροπόλιταν», «Ιντερκοντινένταλ», «Αθενς Πλάζα», καθώς και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. Στάση εργασίας και απεργία τις ίδιες ημερομηνίες έχουν αποφασίσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων του νομού ενώ σε συμμετοχή έχει καλέσει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οι ταξικές δυνάμεις που πρωτοστατούν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ