Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκέντρωση κατά της ακρίβειας

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 9:30 π.μ. και πικετοφορία στους δρόμους της Αθήνας, πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη ακρίβεια που καλπάζει και ροκανίζει το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων και να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και του μαυραγοριτισμού.

«Η αύξηση της τιμής των καυσίμων σήμερα, ο χειμώνας προηγούμενα, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τέτοιες ανατιμήσεις στα αγαθά, τα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες. Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, είτε ως απλός θεατής, είτε με συμφωνίες κυρίων, δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι ασύδοτοι να οργιάζουν. Ετσι, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ζούνε όχι μόνο κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και της εξαθλίωσης», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων.

Παράλληλα, έρχονται και νέες ανατιμήσεις στα φάρμακα, τόσο αυτά που έχουν μέχρι τρία ευρώ, αλλά και χιλιάδες άλλα, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπογραμμίζουν οι Ομοσπονδίες. «Δεν μπορεί να έχουμε τιμές Ευρώπης και συντάξεις και μισθούς Ασίας», επισημαίνουν και καλούν τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών στη συγκέντρωση και πικετοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ