Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΝΙΤΣΑ
Τραυματίας πέθανε γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Αβοήθητος για περισσότερο από μια ώρα και βαριά τραυματισμένος σε ένα χαντάκι μερικά μέτρα μόνο μέτρα από το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) της Βόνιτσας, παρέμεινε ένας 34χρονος αλλοδαπός εργάτης που τραυματίστηκε στις 20 Μάη 2004. Το ασθενοφόρο που σταθμεύει στο ΚΥ δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει, αφού δεν έχει οδηγό...

Ο άτυχος εργάτης Ικιτάρ Τομπάλ, που παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό, μεταφέρθηκε τελικά από στρατιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λευκάδας, όπου τελικά κατέληξε.

Το γεγονός καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Βόνιτσας και διεκδικεί την άμεση πρόσληψη οδηγού, αλλά και συνολικά τη στελέχωση με ικανό προσωπικό και την αγορά της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής για το ΚΥ, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να μεταφέρονται οι κάτοικοι της Βόνιτσας στη Λευκάδα, για ένα απλό κάταγμα.

«Ντροπή! Αυτό ο άνθρωπος που ήρθε στη χώρα μας για να δουλέψει για ένα ξεροκόμματο, συμβάλλοντας όπως χιλιάδες άλλοι, ντόπιοι και ξένοι, στην περιβόητη "ανταγωνιστικότητα" (δηλαδή στον πολλαπλασιασμό των κερδών των καπιταλιστών), άφησε τελικά την τελευταία του πνοή σε ξένο τόπο. Στη θέση του, θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας», υπογραμμίζει η ΚΟΒ Βόνιτσας.

«Στη δήθεν "ισχυρή Ελλάδα" της ΟΝΕ, του ευρώ, της Ολυμπιάδας - συνεχίζει η ανακοίνωση - δεν υπάρχουν οδηγοί να οδηγήσουν τα ασθενοφόρα που σκουριάζουν στα γκαράζ. Στο ΕΣΥ έχουν μπουκάρει οι μάνατζερ, ενώ φτάσαμε πια στο σημείο να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία εντός των δημόσιων νοσοκομείων. Το δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιωτικοποιείται μέρα με τη μέρα. Την ίδια ώρα το κράτος επιδοτεί με εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ, την ιδιωτική υγεία και τις φαρμακοβιομηχανίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ