Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ
«Κάντε πράξη τις υποσχέσεις»

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καλούν οι οργανώσεις των συνταξιούχων

 

Να κάνει πράξη ο πρωθυπουργός την προεκλογική του υπόσχεση για κατώτερη σύνταξη 152.000 δρχ., διεκδικούν οι συνταξιούχοι. Σε σύσκεψη συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ της περιοχής Αττικής, που έγινε με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων, αποφασίστηκε πρόγραμμα εξορμήσεων και συσκέψεων, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι.

«Καλούμε τους συνταξιούχους να είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα, γιατί πολύ γρήγορα θα βρεθούμε έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού», τονίζουν οι Ομοσπονδίες, σε κοινή τους ανακοίνωση. Οπως επισημαίνουν, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν συσκέψεις σε περιοχές, επίσης επισκέψεις στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλά και στα ΚΑΠΗ και να συζητήσουν με τους απόμαχους της δουλιάς, ώστε αγωνιστικά να διεκδικήσουν κατώτερη σύνταξη 152.000 δρχ.

Την αύξηση της κατώτερης σύνταξης - σημειώνουν - υποσχέθηκαν προεκλογικά, τόσο ο Κ. Σημίτης, όσο και ο Κ. Καραμανλής. «Καλούνται - υπογραμμίζουν - όσοι από τους συνταξιούχους παραπλανήθηκαν και ψήφισαν τα δυο κόμματα για να πάρουν τις 150.000 δρχ. και αυτοί είναι πολλές χιλιάδες, με τη συμμετοχή τους, να δώσουμε όλοι μαζί την πρέπουσα αγωνιστική απάντηση στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει την υπόσχεσή της. Οχι μόνο υποσχέσεις για να κλέψουμε την ψήφο των συνταξιούχων. Αυτό ας το πάρει σοβαρά υπόψη ο Κ. Σημίτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ