Τετάρτη 19 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΣΤΟΡΙΑ»
Αγωγή κατά συνδικαλιστή και του «Ρ»

Αγωγή κατά του συνδικαλιστή Ακη Οργαντζή, μέλους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και κατά του «Ριζοσπάστη» κατέθεσε η ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρία «ΠΑΠ ΧΟΤΕΛΣ ΚΟΡΠ ΑΕ», ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «ΑΣΤΟΡΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, για δημοσίευμα της εφημερίδας την Κυριακή 6 Φλεβάρη 2000, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα.

Το δημοσίευμα περιείχε καταγγελίες για «μαύρη εργασία», τρομοκράτηση του προσωπικού, καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, μη σωστή επικόλληση ενσήμων κ.ά.

Η εταιρία «ΠΑΠ ΧΟΤΕΛΣ ΚΟΡΠ ΑΕ» θεωρεί ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές και ότι θίγει την επιχείρηση στην οποία δε συμβαίνουν, όπως γράφεται στο κείμενο της αγωγής, τα όσα καταγγέλλει ο συνδικαλιστής μέλος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συγκεκριμένα όπως τονίζεται στην αγωγή, «το επίδικο δημοσίευμα προσέβαλε και έβλαψε και ατομικά την τιμή και την υπόληψη των υπολοίπων από εμάς, καθόσον εμείς αποτελούμε τα μοναδικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας».

Η εταιρία ζητά τόσο από το συνδικαλιστή όσο και από την εφημερίδα να καταβάλουν στον καθένα ενάγοντα - πέντε συνολικά - το ποσό των 15 εκατομμυρίων δραχμών.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής καταδικάζει ομόφωνα την προσπάθεια φίμωσης των συνδικαλιστών και του Τύπου. Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας σημειώνει ότι οι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης θα δώσουν την απάντησή τους στο δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ