Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Ταξίδι προς το όνειρο

Με αισιοδοξία αναχώρησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

Sportidea

Με αισιοδοξία αναχώρησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου
Το ταξίδι για την περιπέτεια - πρόκληση των τελικών του EURO 2004, ξεκίνησε χτες. Πρώτος σταθμός της Εθνικής, η Πολωνία, όπου σήμερα («ΑΛΦΑ», 21.00) θα δώσει - το προτελευταίο της - φιλικό με την «οικοδέσποινα». Στη συνέχεια, οι «γαλανόλευκοι», θα μεταβούν στην Ελβετία για το κύριο μέρος της προετοιμασίας και την Πέμπτη στο Λιχτενστάιν για το τελευταίο φιλικό με την ομάδα του μικρού κρατιδίου. Θα επιστρέψουν για δύο μέρες στην Ελβετία και θα αναχωρήσουν, στις 6 Ιούνη, για την Πορτογαλία.

Στην αποστολή αλλά και όσους την ξεπροβόδισαν, μεταξύ των οποίων η πολιτική ηγεσία της ΓΓΑ, υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας αλλά και πίστη στις δυνατότητες για κάτι καλό. Ο Βασίλης Τσιάρτας, ανέφερε: «Είναι σημαντικό ταξίδι και καλούμαστε να κάνουμε περήφανους όλους τους Ελληνες. Σίγουρα από τη στιγμή που κατακτήσαμε την πρώτη θέση στα προκριματικά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τίποτα τυχαίο. Δεν πάμε μόνο για μια καλή εμφάνιση αλλά για μια νίκη, μια πρόκριση. Η ομάδα έχει δυνατότητες και θα το αποδείξει. Αν πιστέψουμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τα παιχνίδια, αν η αντίδρασή μας είναι επιθετική, τότε μπορούμε να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη. Χρειάζεται πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία και η αυτοσυγκέντρωση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Νικοπολίδης, είπε: «Δεν υπάρχει αγωνία. Η αγωνία θα είναι στην πρεμιέρα του EURO, στον αγώνα με την Πορτογαλία. Προπόνηση, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία είναι τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν στην ομάδα από εδώ και μπρος. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση και θέλουμε να πετύχουμε τόσο για το καλό της Εθνικής, όσο και για το καλό το δικό μας. Εχω μείνει πίσω, ίσως με επηρεάσει λίγο. Κάνω τα πάντα αυτό τον καιρό και θα συνεχίσω για να μη με επηρεάσει η αποχή. Πιστεύω να είμαι έτοιμος και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Η Εθνική ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι παίκτες διαθέτουν εμπειρία, είναι συγκροτημένοι και έχουν δεθεί μεταξύ τους, παρουσιάζοντας ένα ικανό και σοβαρό πρόσωπο. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας στην Πορτογαλία δε θα είναι εύκολη. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες μεγάλης αξίας που έχουν πολλές εμπειρίες από κορυφαίες διοργανώσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπληρώθηκε το παζλ των «16» (2024-06-28 00:00:00.0)
Συμπληρώνεται η τετράδα (2022-12-10 00:00:00.0)
Σε δύσκολο όμιλο η Εθνική (2022-10-11 00:00:00.0)
Ικανοποίηση για την κλήρωση (2007-12-04 00:00:00.0)
«Ισορροπημένα και έξυπνα» (2005-09-29 00:00:00.0)
Χωρίς πίεση (2004-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ