Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στηρίζοντας το ΚΚΕ τιμούμε τον αγώνα τους

Εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες στην Αίγινα

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν των εκτελεσμένων αγωνιστών στις φυλακές της Αίγινας την περίοδο 1947-1949, έγινε την περασμένη Κυριακή στο νεκροταφείο του νησιού, Αγία Ειρήνη.

Στην κεντρική ομιλία ο Γρηγόρης Τουγλίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αφού αναφέρθηκε στα ιδανικά και στα οράματα για τα οποία θυσιάστηκαν οι συγκεκριμένοι αγωνιστές και τα οποία μένουν ανεκπλήρωτα στις μέρες μας, καθώς και τις βαρβαρότητες που εξακολουθούν να διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές σε όλο τον κόσμο, στάθηκε στις ευρωκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες ημέρες για να τονίσει: «Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ζητούν την ψήφο του λαού για να στηρίζουν και εφαρμόζουν όλα τα αντιδραστικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, ευρωστρατό και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ευρωσύνταγμα και τρομονόμους, για τη συνέχιση της λιτότητας σε βάρος του λαού, γενικευμένη μερική απασχόληση, ανεργία και ανασφάλεια κλπ.

Το μόνο κόμμα που με συνέπεια αντιστάθηκε και παλεύει ενάντια σε όλα αυτά, παραμένοντας πιστό στις αρχές, για τις αρχές που οι σύντροφοί μας έδωσαν τη ζωή τους, είναι το ΚΚΕ». Γι' αυτό και θεωρούμε υποχρέωσή μας, τόνισε, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναδειχτεί πιο ισχυρό στην Ευρωβουλή. Ετσι, να συνεχίσει από καλύτερη θέση τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Στο ιστορικό του αγώνα των εκτελεσμένων αγωνιστών αναφέρθηκε ο Νίκος Γιαννόπουλος, αδελφός του εκτελεσμένου Κώστα Γιαννόπουλου, που απήγγειλε το τελευταίο ποίημα που έγραψε ο αδελφός του λίγο πριν εκτελεστεί. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλές αντιπροσωπείες Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, ο Μιχάλης Φιορεντής, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ