Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΙ ΙΟΝΙΟΥ
Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά

Υφεση σημειώθηκε χτες στο «μέτωπο» της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, που εξελίχτηκε την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα στο Ιόνιο πέλαγος, προκαλώντας - ευτυχώς, μόνο - αρκετή ανησυχία στους κατοίκους πολλών περιοχών της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου.

Το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Κυριακής, με μία σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο του Κόλπου της Κυπαρισσίας, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δόνηση έγινε αισθητή στους Νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας και Αρκαδίας, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Ζάκυνθος, η οποία «κουνήθηκε» από τρεις αλλεπάλληλους σεισμούς, μεγέθους 4 έως 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε διάστημα 22 μόλις λεπτών, 23 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Το επίκεντρο και των σεισμικών αυτών δονήσεων εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ και πάλι δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Η τελευταία σεισμική δόνηση, έντασης 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, με επίκεντρο και πάλι τον κόλπο της Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το φαινόμενο δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς προέρχεται από ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, ενώ παράλληλα η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ