Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση

«Το μόνο στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων από πλευράς χρόνου είναι η Ολυμπιάδα», σχολίασε χτες η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη του ΕΛΑ. Το σχόλιο αφορούσε την επίσπευση των διαδικασιών της δίκης που έχει εξελιχθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να υπάρξει δικαστική απόφαση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα στα όρια του ορίου προφυλάκισης των κατηγορουμένων. Χαρακτηριστικά χτες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε μέσα σε λίγες ώρες 23 υποθέσεις βομβιστικών ενεργειών που αποδίδονται στον ΕΛΑ.

Συνήγοροι υπεράσπισης υπογράμμισαν πως οι μάρτυρες κατηγορίας «δεν μπόρεσαν να εισφέρουν σε τίποτε», με αποτέλεσμα να γίνει προφανής η αοριστία και αβασιμότητα του κατηγορητηρίου. Πρόσθεσαν ότι έτσι «λύθηκαν και τα ερωτήματα γιατί κλήθηκαν τόσοι μάρτυρες. Για να πουν κάτι που δεν ξέρουν, προκειμένου να δοθεί μια βαρύτητα που δεν υπήρχε, αφού δεν υπήρχαν ούτε ενδείξεις ενοχής. Παρελαύνουν άνθρωποι, μιλούν για λίγο για κακουργήματα ή κάποιοι ούτε καν έρχονται. Καταβάλλεται προσπάθεια να εξελιχθεί η δίκη το ταχύτερο, χωρίς να μπαίνει στην ουσία». Η υπεράσπιση επέρριψε ευθύνες στο Συμβούλιο Εφετών, που δέχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στις ενέργειες, άρα ήταν μέλη του ΕΛΑ.

Ακόμα, χτες κατέθεσαν μάρτυρες για τη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου της ΕΛΑΣ, που είχε γίνει το 1994 από τον ΕΛΑ και την «1η Μάη». Σε αυτήν είχε σκοτωθεί ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και είχαν τραυματιστεί δώδεκα αστυνομικοί και δυο πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ