Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κροκοδείλια δάκρυα

Ο ευρωμονόδρομος της υποταγής περνάει αναγκαστικά μέσα από τα γκισέ των τραπεζών. Αδιάψευστος μάρτυρας ο υπερδανεισμός, τόσο των λαϊκών στρωμάτων της χώρας όσο και του ελληνικού κράτους, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόνιμος πελάτης των τραπεζών και άλλων μεγαλορεντιέρηδων του διεθνούς χρηματεμπορίου. Πρόκειται για την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και, τώρα, συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πλάτη έβαλαν και οι «συν αυτοίς», οι δυνάμεις εκείνες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποστήριξαν το... «καλό Μάαστριχτ».

Είναι φανερό ότι οι «ψευτοκριτικές» και οι δήθεν αιτιάσεις των δυνάμεων αυτών είναι ψευδεπίγραφες. Αποτελούν «άλλοθι» για την πολιτική τους. Ακόμη και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, δε δίστασε να... «καταγγείλει» την κυβέρνηση της ΝΔ για «κρυφό χρέος» (λες και αν ήταν «φανερό» θα άλλαζε η ουσία) και να την «κατηγορήσει» για αλόγιστο και υψηλό δανεισμό... Βλέπετε ότι οι ρόλοι άλλαξαν. Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο «αντιπολίτευσης» χρησιμοποιεί τα παλιά επιχειρήματα της ΝΔ.

Ισχύει και το αντίθετο. Η ΝΔ να ανταπαντά με τα επιχειρήματα που πρόβαλε το ΠΑΣΟΚ - όταν ήταν στην κυβέρνηση - και του τότε υπουργού Οικονομίας. Η ουσία, βέβαια, δε βρίσκεται στα «κροκοδείλια δάκρυα» των νυν και των πρώην κυβερνητικών διαχειριστών. Η ουσία, βρίσκεται στο γεγονός ότι ο μονόδρομος της ΟΝΕ στρώθηκε πάνω στη λεηλασία του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου στη μεταφορά αναγκαίων πόρων στα θησαυροφυλάκια ξένων και ντόπιων τραπεζών. Χρέος των λαϊκών στρωμάτων είναι να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την πολιτική. Στις ευρωεκλογές να δώσουν τη δική τους απάντηση ψηφίζοντας ΚΚΕ.


Α. ΣΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ