Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΔΟΥΣΑ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Πότε θα αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση λήψη μέτρων για την αποζημίωση των πληγέντων από χαλαζόπτωση καπνοπαραγωγών του χωριού Μέδουσας του νομού Ξάνθης, ζητούν από την κυβέρνηση με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ, στο χωριό Μέδουσα της Κοινότητας Θερμών του Νομού Ξάνθης, την Τρίτη 1/6/2004 έριξε για μιάμιση ώρα χαλάζι που έφτασε τους είκοσι πόντους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να καταστραφούν τα φυτά καπνού (χασλαμάδες) που είχαν ετοιμαστεί για φύτευση, που φτάνουν τα 240 στρέμματα. Καταστροφές έπαθαν κι όλα τ' άλλα σπαρτά και κηπευτικά, καθώς και οι στέγες των σπιτιών. Το χωριό κατοικείται από 80 οικογένειες και βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Ο καπνός αποτελεί μονοκαλλιέργεια για τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί οικονομικά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί. Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να αλλάξει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε οι πληγέντες αγρότες να αποζημιώνονται για το 100% των ζημιών σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας. Τι άλλα μέτρα προτίθεται να πάρει για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ