Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τεχνοκρατική ... ανακάλυψη

Γρηγοριάδης Κώστας

Είδατε για να είναι τεχνοκράτης ο νέος υπουργός Εργασίας; Εχει, λέει, σοβαρούς ενδοιασμούς για το αν πράγματι η ανεργία είναι 11,3% και βάλθηκε να αποδείξει ότι είναι μικρότερη, όπως διαβάζουμε στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία». Πώς; Μα αποδεικνύοντας ότι στη χώρα μας υπάρχει μαύρη εργασία, η οποία δεν καταγράφεται, εξ ου και τα «φουσκωμένα» ποσοστά ανεργίας!

Καλά, μιλάμε για συγκλονιστική... ανακάλυψη! Ισως αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο ο νέος υπουργός της Εργασίας, να ανακαλύψει και τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τα οποία εδώ και αρκετό καιρό καταγράφουν μαύρη - ανασφάλιστη - εργασία πάνω από 25%, χωρίς αυτό να επηρεάσει βεβαίως τα σταθερά ανερχόμενα ποσοστά ανεργίας...

Αλλά το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει από αυτό το νέο χόμπι του κ. Γιαννίτση είναι άλλο. Με τη μαύρη εργασία τι θα κάνει, όταν θα την... ανακαλύψει; Θα φροντίσει να ασφαλιστούν οι ανασφάλιστοι Ελληνες και αλλοδαποί εργάτες και να δώσει έτσι και μια γερή ανάσα ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα που το πάνε για θάψιμο ή θα περιοριστεί να παίζει με τα ποσοστά της ανεργίας; Πάντως να του πούμε ότι πολλοί προκάτοχοί του αποδείχτηκαν άριστοι αλχημιστές με τα στοιχεία της ανεργίας -τόσο, που ακόμα και οι ευρωπαϊκοί εταίροι τους να μην τα λαμβάνουν υπόψη ως αναξιόπιστα - αλλά η ανεργία έχει γίνει σαν το βήχα, δεν κρύβεται!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ