Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Με το βλέμμα στραμμένο στο Συνέδριο

Και ο Μιχ. Παπαγιαννάκης συντάσσεται με την άποψη του Ν. Μπίστη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καλώντας μάλιστα το κυβερνών κόμμα να απευθύνει επίσημα πρόταση στο ΣΥΝ

Οι προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και η πορεία του Συνασπισμού προς το Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούνη, απασχόλησαν χτες την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, από την οποία απουσίαζε ο Ν. Μπίστης. Συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ελήφθησαν, φαίνεται όμως πως η πρώτη αντίδραση του ΣΥΝ θα κινείται στα πλαίσια της «προγραμματικής αντιπολίτευσης».

Διεξοδικότερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και τον πολιτικό σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις του ΣΥΝ θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και τη Μεγάλη Δευτέρα στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τέλος, τα του Συνεδρίου θα απασχολήσουν την ΠΓ την ερχόμενη Τρίτη, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάη.

Εκείνο που φαίνεται είναι πως οι όποιες αποφάσεις θα έχουν έντονη τη σφραγίδα του «Αριστερού Ρεύματος», το οποίο πορεύεται προς το Συνέδριο με τον «αέρα» που του δίνει η πλειοψηφία στα όργανα, αλλά και στη βάση, όπως εκτιμούν, του κόμματος. Στελέχη του μάλιστα εκφράζουν την πεποίθηση πως στο Συνέδριο οι «εκσυγχρονιστικές» φωνές θα απομονωθούν πολιτικά.

Στο μεταξύ χτες με την άποψη του Ν. Μπίστη, να απευθυνθεί επίσημα πρόταση συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΝ, συντάχτηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Μ. Παπαγιαννάκης. Με ανακοίνωσή του, η οποία μάλιστα τιτλοφορείται «ένα σχόλιο και μια πρόκληση του Μιχ. Παπαγιαννάκη», καλεί το ΠΑΣΟΚ να απευθύνει επίσημα πρόταση συνεργασίας στο κόμμα του, δηλώνοντας πως αν αυτό γίνει, ο ίδιος «εν γνώσει των συνεπειών» θα προτείνει στο Συνασπισμό και ληφθεί η πρόταση πολύ σοβαρά υπόψη και να γίνει δεκτή!

Μάλιστα, επιπλήττει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιλέγουν για αποδέκτες των προτάσεων συνεργασίας τα ΜΜΕ αντί να τις θέσουν απευθείας στα όργανα του κόμματός τους, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να απευθυνθεί στα όργανα του Συνασπισμού. Σημειώνει ωστόσο πως αν δεν το κάνουν «δε χάθηκε ο κόσμος..., θα έχουν κάνει προφανώς άλλες επιλογές. Αλλά τότε προς τι η φασαρία και η δημοσιότητα λίγων ωρών;»! Επιχειρώντας δε να προκαταλάβει τυχόν αποτυχία του κεντροαριστερού εγχειρήματος, δηλώνει «έχει και η πολιτική τα ρίσκα της»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ