Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Τα «πειστήρια» δεν έχουν καν ελεγχθεί!

Φύρδην - μίγδην δόθηκαν χτες από τις διωκτικές αρχές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του ΕΛΑ τα πειστήρια, στα οποία στηρίχτηκε η παραπομπή των πέντε κατηγορουμένων. Χαρακτηριστικό δε είναι πως η πρόεδρος του δικαστηρίου Ελισάβετ Μουγάκου - Μπρίλλη δήλωσε ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν ελεγχθεί.

Παρά το αίτημα της υπεράσπισης να προσκομιστεί από τις υπηρεσίες ποια είναι τα υπό διερεύνηση πειστήρια, ποια έχουν ερευνηθεί και τι έχει προκύψει από την έρευνα, η πρόεδρος του δικαστηρίου τα επιδεικνύει στους κατηγορούμενους. Μάλιστα, το Εφετείο αποφάσισε να εκτιμήσει και να πάρει υπόψη του μόνον όσα έχουν ελεγχθεί, ενώ για τα υπόλοιπα επιφυλάχτηκε αν θα επιστραφούν στους κατηγορούμενους. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στη μαύρη πλαστική σακούλα και στα δυο χαρτοκιβώτια δεν ήταν οι προκηρύξεις, στις οποίες βρέθηκαν τα «λανθάνοντα» δακτυλικά αποτυπώματα των Κώστα Αγαπίου και Ειρήνης Αθανασάκη.

Σύσσωμη η υπεράσπιση δήλωσε προς το δικαστήριο πως «με ανεξέλεγκτα στοιχεία δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η δίκη. Καλείστε να κρίνετε με ελλιπή στοιχεία». Ο Δημήτρης Τσοβόλας ανέφερε ότι «αυτά που διαφημίζονται ως πειστήρια των εγκλημάτων, για τα οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι, δεν ελέγχθηκαν. Αυτό είναι κόλαφος και για τις διωκτικές αρχές και για τις δικαστικές, θα πρέπει να βγάλετε απόφαση ότι δεν είναι μέσα απόδειξης και να τα θέσετε εκτός δικογραφίας. Μπορεί να είναι κατασκευάσματα διωκτικών και δικαστικών αρχών που χειρίστηκαν την υπόθεση».

Ο Αρης Κωνσταντάκης είπε ότι «το δικαστήριο πρέπει να θέσει τέρμα στην ομηρία αυτών των ανθρώπων». Η Αλέκα Ζορμπαλά πρόσθεσε ότι «οι διωκτικές αρχές επικαλούνται αυτά τα κατασχεθέντα αντικείμενα ως στοιχεία, χωρίς να τα έχουν ελέγξει. Τίθεται ερώτημα για το βούλευμα. Πώς βασίστηκαν και οδηγήθηκαν για να εκδώσουν το βούλευμα οι αρχές; Με βάση ποια στοιχεία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ