Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΥΣΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Βιομηχανία ρυπαίνει αλλά ζητά και τα ρέστα...

Κατήγγειλαν ότι βιομηχανία μολύνει τα νερά του ποταμού Φαρσαλίτη και βρίσκουν το μπελά τους οι κάτοικοι του χωριού Βρυσιά Φαρσάλων. Ολα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Σεπτέμβρη οι κάτοικοι αντέδρασαν και αντιτάχθηκαν στην καταστροφή των πηγών του Φαρσαλίτη ποταμού από το εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στην περιοχή, καταγγέλλοντας την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του οικισμού και της επαρχίας και σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης υπέβαλαν μήνυση κατά του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βρυσιών Κ. Τσιάτσου και του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού Β. Νικολόπουλου, και τους κατηγορούν για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη της επιχείρησης! Στην πραγματικότητα, κατηγορούνται για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του χωριού ενάντια στην ασύδοτη δράση των ιδιοκτητών του εργοστασίου, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών φορέων, που έριχναν, όπως καταγγέλλουν, απόβλητα στον Φαρσαλίτη ποταμό, δίπλα στη γεώτρηση απ' όπου έπιναν νερό.

Την επιχειρούμενη τρομοκράτηση των κατοίκων των Βρυσιών Φαρσάλων, μέσω της ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα τους για την προστασία του βιότοπου των πηγών του Φαρσαλίτη ποταμού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Φαρσάλων του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλία είναι γενικότερο το πρόβλημα της μόλυνσης των ποταμών της περιοχής, όπως του Πηνειού στα Τρίκαλα, από απόβλητα βιομηχανιών με τραγικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες βιομηχανιών απειλούν όσους τολμήσουν να τους καταγγείλουν και να τους κατονομάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ