Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σε πλήρη διάλυση το Δημοτικό Συμβούλιο

Με συνοπτικές διαδικασίες και με παρόντες σχεδόν τους μισούς συμβούλους, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συζήτησε χτες 309 θέματα και πήρε αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2004 και η πρόσληψη 795 εργαζόμενων.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε να συγκληθεί από τις 17 Μάη, αλλά η διοίκηση του Δήμου έσπευσε να τη συγκαλέσει μόλις τρεις μέρες πριν τις ευρωεκλογές, γνωρίζοντας ότι υπήρχε πρόβλημα συμμετοχής λόγω της κορύφωσης του προεκλογικού αγώνα. Επίσης για τα μισά σχεδόν θέματα δεν υπήρχαν καν εισηγήσεις, όπως απαιτείται. Η όλη συζήτηση ήταν να εκφωνούνται τα θέματα είτε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, είτε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ρωτά ο τελευταίος «εγκρίνεται;» και να απαντά μόνος του «εγκρίνεται»! Ομως, όλα αυτά ουδόλως απασχόλησαν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο ως μια τυπική διαδικασία επικύρωσης αποφάσεων.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβανόταν και το θέμα πρόσληψης 795 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας για τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για εργαζόμενους στην καθαριότητα, το πράσινο και την οδοποιία, ενώ 113 εργαζόμενοι θα προσληφθούν για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων του Αγ. Ανδρέα, όπου θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ