Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΑΛΥΒΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτεί κατάργηση των συμβάσεων!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας  των εργαζομένων, ενάντια στην εκβιαστική αδιαλλαξία της εταιρίας 

Συγκέντρωση στην είσοδο του εργοστασίου πραγματοποίησαν χτες, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης, από τις 1 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στα πλαίσια των δίωρων στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει από την Παρασκευή 14 του Απρίλη, με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας.

Αγωνιστικό πνεύμα επικράτησε στη συγκέντρωση και οι εργαζόμενοι έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει τις κατακτήσεις τους.

Σε δυο μεγάλα πανό κυριαρχούσαν τα συνθήματα: «Υπερασπίζουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα» και «Οχι στην ασυδοσία της εργοδοσίας». Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Π. Αβραμόπουλος, που παραβρέθηκε μαζί με τον γραμματέα του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδη. Ο πρόεδρος τούς κάλεσε να περιφρουρήσουν την ενότητά τους και να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Μ. Κοκονεζάκης, κάλεσε τους συναδέλφους του να μην ακούν τις «σειρήνες» της εταιρίας και να μείνουν ενωμένοι γιατί ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς.

Η εργοδοσία που ελέγχεται από τους Ιταλούς της RIVA GROUP, απαιτεί να αλλάξει τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων που θα προσλαμβάνονται από εδώ και πέρα, με τη διατήρηση του ίδιου μισθού για 8 χρόνια!!! Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την αδιάλλακτη στάση της επιχείρησης, η οποία δε συζητά κανένα από τα αιτήματά τους για τη νέα σύμβαση, αν δεν αποδεχτούν την παράλογη αυτή απαίτηση. Επιπλέον, προχώρησε σε μερική εφαρμογή λοκ άουτ, κλείνοντας μερικά τμήματα του εργοστασίου, την ίδια μέρα που οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωσή τους, για να τους εκφοβίσει.

Ο Θ. Κυριακίδης, επισήμανε στο «Ρ»: «Η στάση της εταιρίας που στην ουσία καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αποτελεί φυσική συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι εργοδοσία και κεφάλαιο υλοποιούν τους στόχους τους για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, για κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι κατευθύνσεις της Κομισιόν είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρες είναι και οι προτάσεις του ΣΕΒ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο ν' αντιδράσουν, παρά με όπλο την αγωνιστική τους ενότητα να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ