Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Κάλεσμα για μαζικό γιορτασμό

Σε ταξική συγκέντρωση, την Κυριακή 7 Μάη, στα Χανιά, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή

Προσκλητήριο για ένα ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, με μαζική συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Χανίων.

«Ας δώσουμε να καταλάβουν κυβέρνηση, εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, ότι είμαστε εδώ, όρθιοι να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας», τονίζει η Συντονιστική, σε ανακοίνωση που απευθύνει στους εργατοϋπαλλήλους των Χανίων.

Οπως επισημαίνει, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών και την ενίσχυση του δικομματικού σκηνικού για να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας. Καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη γραμμή που ακολουθούν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, όπως και του Εργατικού Κέντρου Χανίων και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, που είναι η γραμμή της υποταγής και του συμβιβασμού και να ακολουθήσουν τη γραμμή του αγώνα και της ανυπακοής.

Την Πρωτομαγιά - τονίζει - να ακουστεί δυνατά και μαζικά η φωνή των εργαζομένων για: Διατήρηση και διεύρυνση των κατακτήσεων στο ασφαλιστικό σύστημα και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψήφισε η ΝΔ και εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ. Υπεράσπιση των ΔΕΚΟ και των δημοσίων Οργανισμών από τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων. Ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με κατώτερο μισθό 250.000 δρχ. και σύνταξη 200.000 δρχ. Πλήρη και σταθερή απασχόληση 35 ωρών με 7ωρο - 5ήμερο. Επιβίωση των ανέργων κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ