Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εντατική προετοιμασία για αγωνιστικές εκδηλώσεις

Σύσκεψη σωματείων σήμερα στο Βόλο, αύριο στην Καρδίτσα. Τη φιλοκυβερνητική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ Βόλου καταγγέλλει η ΕΣΑΚ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ταξικό-αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Βόλο, που θα γίνει την Κυριακή 7 του Μάη, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει στην παραλία της πόλης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου. Η Συντονιστική συγκαλεί σήμερα στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ευρεία σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, πρέπει με πιο αποφασιστικό τρόπο ν' απαντήσουν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματά τους, να εναντιωθούν στο σκληρό μέτωπο κυβέρνησης-βιομηχάνων-ΕΕ και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Κι ενώ τα εργατικά σωματεία στο Βόλο έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης δηλώνει ότι θ' αποφασίσει για το γιορτασμό... όταν θα λάβει σχετικές αποφάσεις και η ΓΣΕΕ!!! Μάλιστα η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία, δίνοντας για μια ακόμα φορά δείγματα συναίνεσης με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, στον απολογισμό δράσης, που ενέκριναν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, χαρακτήρισε θετικές τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ισχυριζόμενη ότι θα ευνοήσουν τους εργαζόμενους!

Μιλώντας στη συνέλευση ο Τάκης Τριανταφυλλάκος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ, κατήγγειλε τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, επισημαίνοντας ότι με τη στάση και τις αποφάσεις τους στηρίζουν στην ουσία την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στην Καρδίτσα

Αποφάσεις για τον ταξικό-αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς αναμένεται να ληφθούν αύριο το απόγευμα και στην Καρδίτσα, σε σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και συνδικαλιστών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συγκαλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας επισημαίνει: «Η Πρωτομαγιά, φέτος, πρέπει ν' αποτελέσει το βήμα ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στο ξεπούλημα της δημόσιας ασφάλισης και περιουσίας, στην αφαίρεση θεμελιακών εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στις επιδρομές των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων. Η γενικότερη στάση της ΓΣΕΕ, η πορεία, η πρακτική και οι ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας δεν παρέχουν καμία εγγύηση, ότι έχουν τη θέληση και την πρόθεση ν' αναπτύξουν τέτοια δράση».

Αποφάσεις για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς θα ληφθούν τις επόμενες μέρες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ