Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΕΑΕ - ΙΡΑΝ
Επικρίσεις Μπαραντάι, πιέσεις Ουάσιγκτον

ΒΙΕΝΝΗ.-

«Λιγότερο από ικανοποιητική» χαρακτήρισε τη συνεργασία της Τεχεράνης με τους επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ο επικεφαλής της Μοχάμαντ αλ Μπαραντάι, προχωρώντας στις, σκληρότερου ύφους, δηλώσεις που έχει κάνει για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

Ο αλ Μπαραντάι υποστήριξε ότι παραμένουν πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, ιδιαίτερα όσον αφορά στις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου που έχουν επισημανθεί από τους επιθεωρητές. Ο επικεφαλής της ΔΕΑΕ απέφυγε να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το ποια θα είναι η δική του πρόταση στο Συμβούλιο των Κυβερνητών της Επιτροπής αλλά κατέστησε σαφές ότι «αυτές οι καθυστερήσεις δεν μπορούν να διαιωνιστούν επ' αόριστον».

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, οι ΗΠΑ πιέζουν τη ΔΕΑΕ να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα «συμμόρφωσης» στο Ιράν με την προοπτική σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Τεχεράνης, να παραπεμφθεί το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ιρανοί διπλωμάτες, από την πλευρά τους, επέμεναν ότι η χώρα τους συνεργάζεται άψογα με τους επιθεωρητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ