Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Απαλλοτριώσεις εκατοντάδων παλαιστινιακών στρεμμάτων

Πάνοπλος ο ισραηλινός φρουρός φυλάει τα υλικά για την προέκταση του «τείχους»

Associated Press

Πάνοπλος ο ισραηλινός φρουρός φυλάει τα υλικά για την προέκταση του «τείχους»
ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Ενημέρωση ότι πρόκειται να απαλλοτριωθούν, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, περίπου 4.500 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως ελαιώνων, έλαβαν, χτες, οι κάτοικοι του χωριού Αζαουίγια, στη βόρεια Δυτική Οχθη. Η απαλλοτρίωση θα γίνει στο πλαίσιο των εργασιών για την ανέγερση του διαχωριστικού τείχους, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα εισερχόμενη, σε αρκετά σημεία, πολύ βαθιά μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το χωριό Αζαουίγια βρίσκεται πολύ κοντά στον εποικισμό «Αριέλ», το δεύτερο μεγαλύτερο της Δυτικής Οχθης, με 18.000 κατοίκους, ο οποίος έχει θεμελιωθεί στο μέσον ακριβώς της βόρειας Δυτικής Οχθης. Επί μήνες, η ισραηλινή ηγεσία απέφευγε να ξεκαθαρίσει αν ο «Αριέλ» θα ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο του διαχωριστικού τείχους, καθώς οι αντιδράσεις, εξαιτίας της τοποθεσίας όπου έχει ανεγερθεί, ήταν εξαιρετικά έντονες. Ακόμη και χτες, επισήμως, η ισραηλινή κυβέρνηση αρνιόταν να επιβεβαιώσει ότι κατέληξε στο συγκεκριμένο θέμα.

Στο μεταξύ, στην πόλη της Γάζας συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Αιγυπτίους αξιωματούχους με στόχο την κατάρτιση μιας λίστας μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν στους κόλπους των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν τεθεί, ουσιαστικά, ως προϋπόθεση από την αιγυπτιακή ηγεσία, προκειμένου να εγγυηθεί την ανάληψη της ευθύνης για τη Λωρίδα της Γάζας από την Παλαιστινιακή Αρχή μετά τη μελλοντική αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ναμπίλ Σάαθ, δήλωνε, χτες, ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ έχει προτείνει στις ένοπλες οργανώσεις, όπως είναι οι «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα», να συμμετάσχουν, ως ένα βαθμό, στις νέες δυνάμεις ασφαλείας. Ο Σάαθ, επίσης, υποστήριξε ότι ανάλογο ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και από τη «Χαμάς». Χτες, πάντως, στο διαδίκτυο, κυκλοφόρησε επιστολή με την υπογραφή ενός στελέχους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής «Τζιχάντ», όπου η οργάνωση τάσσεται ενάντια στην αναδιαμόρφωση των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας και στην αιγυπτιακή ανάμειξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχώρηση χωρίς αύριο; (2005-12-31 00:00:00.0)
Το διαχωριστικό τείχος ανεγείρεται τάχιστα (2005-07-09 00:00:00.0)
Νέα επεισόδια για το «τείχος» (2004-06-17 00:00:00.0)
Οι πολλαπλοί στόχοι του Σαρόν (2004-02-15 00:00:00.0)
Δεν πάει το Ισραήλ στη Χάγη για το τείχος (2004-02-13 00:00:00.0)
Διαμεσολαβήσεις, διαβεβαιώσεις και εισβολές (2003-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ