Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαίρι, με καλές ταινίες

Ενα «θερμό» κινηματογραφικό καλοκαίρι ετοίμασε η Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου για το κοινό που επιμένει να αναζητά ποιοτικές «οάσεις» στη «ζούγκλα» της κυρίαρχης κινηματογραφικής διανομής.

Ετσι, στον κινηματογράφο «Τριανόν» προγραμματίζονται τρεις κινηματογραφικές βδομάδες: Η πρώτη (18-24/6) θα είναι αφιερωμένη στον κλασικό ιαπωνικό κινηματογράφο, με ταινίες σκηνοθετών όπως ο Κένζι Μιζογκούτσι, ο Ακίρα Κουροσάβα, ο Γιασουτζίρο Οζου, ο Ναγκίσα Οσίμα, ο Σούζι Τεραγιάμα, ο Μασάκι Κομπαγιάσι κ.ά. Στην ακόμη πιο «κοντινή» γνωριμία των θεατών με το μεγάλο καλλιτεχνικό κεφάλαιο του ιαπωνικού κινηματογράφου, θα συνδράμουν μέλη της ΠΕΚΚ που θα συζητήσουν με το κοινό.

Η δεύτερη βδομάδα (9-15/7) είναι αφιερωμένη στους Ευρωπαίους δημιουργούς, με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες. Θα προβληθούν δημιουργίες των Γκοντάρ, Ρομέρ, Μπουνιουέλ, Πιαλά, Ρενέ, Ροσελίνι, Μπελόκιο, Ιβενς, Βέντερς, Ρους, Ντράγιερ, Ζανούσι, Ταρκόφσκι, Ιοσελιάνι, Μπέργκμαν και Λόουζι.

Η τρίτη βδομάδα (6-21/8) είναι αφιερωμένη στην κωμωδία με ταινίες των Μπάστερ Κίτον, Σκορτσέζε, Ετόρε Σκόλα, Τόμας Αλέα, Ντίνο Ρίζι, Ελιο Πέτρι, Λίνα Βερτμίλερ, Μάριο Μονιτσέλι, Μπράιαν ντε Πάλμα, Πιέρ Ετέζ, Ινγκμαρ Μπέργκμαν, Νάνι Λόι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ