Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στα θέατρα «Δάσους» και «Γης»

Το συγκρότημα των Ιαπώνων τυμπανιστών«Yamato»
Το συγκρότημα των Ιαπώνων τυμπανιστών«Yamato»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που φιλοξενεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο «Θέατρο Δάσους» και στο «Θέατρο Γης» στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι σήμερα και αύριο δίνονται οι τελευταίες παραστάσεις στο «Θέατρο Δάσους» του αριστοφανικού «Πλούτου», σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη, σκηνικά Ε. Μανιδάκη, κοστούμια Γ. Μετζικώφ, μουσική Στ. Κραουνάκη, χορογραφία Κ. Μπάκα, φωτισμούς Λ. Παυλόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Λάκη Λαζόπουλο και συμπρωταγωνιστές τους Τ. Χάνο, Μπ. Γιωτόπουλο, Τ. Παπαματθαίου, Κ. Ζαχάρωφ κ.ά.

Τη «σκυτάλη» στο ίδιο θέατρο θα πάρει από 21-23/6 η «Θεατρική Διαδρομή» με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Δ. Χρονόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Γ. Μετζικώφ, μουσική Στ. Ξαρχάκου, χορογραφία Ν. Ζούκα, φωτισμούς Ν. Καβουκίδη, μουσική διδασκαλία Ν. Θρασιβουλίδου, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βαγενά και συμπρωταγωνιστές τους Γ. Θωμά, Γ. Βούρο, Π. Τρικαλιώτη, Τ. Τρύπη, Δ. Λιγνάδη, Κ. Λέχου, κ.α. Στις 25 και 26/7 θα εμφανιστεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας», το φημισμένο συγκρότημα σύγχρονου χορού «Netherlands Dance Theatre» με χορογραφίες των Γίρι Κίλιαν και Γιόχαν Ινγκερ.

Στο «Θέατρο Δάσους» από τις 27-30/6 θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Παύλου.

Στο «Θέατρο Γης» το ΚΘΒΕ θα φιλοξενήσει τις εξής εκδηλώσεις: 21/6 επετειακή συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με συμμετοχή των Πάνου Κατσιμίχα, Διονύση Τσακνή, Ευρυδίκης και του πρωτοεμφανιζόμενου Αλέξανδρου Καλλιφατίδη. Στις 23/6 συναυλία του Γιάννη Κότσιρα, με τον Ζακ Στεφάνου. Στις 24/6 οι «Yamato - Γιαπωνέζοι τυμπανιστές» θα παρουσιάσουν το πολυθέαμα «Tamashy, φωνές της καρδιάς». Στις 27/6 συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Στις 28, 29/6 συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου και του Μανώλη Φάμελου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ