Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στον «αέρα» η διοργάνωσή του

Παραιτήσεις, «τελεσίγραφα», επιστολές, απαντητικά δελτία Τύπου και μια πιθανότητα(;) να «τιναχτεί» στο αέρα η φετινή διοργάνωση! Αυτή είναι η, μέχρι στιγμής, εικόνα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ΔΣ του οποίου απειλεί με παραίτηση αν το υπουργείο Πολιτισμού δεν απαντήσει έως τις 15 Ιούλη για την κάλυψη των δαπανών της φετινής διοργάνωσης τον ερχόμενο Νοέμβρη!

Ο λόγος είναι ότι η μέχρι στιγμής επιχορήγηση του Φεστιβάλ από το κράτος ανέρχεται στα 700.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με τα μισά να αφορούν στην κεντρική διοργάνωση και τα άλλα μισά για τις παράλληλες εκδηλώσεις που απλώνονται σε όλη τη χρονική διάρκεια μεταξύ δύο διοργανώσεων.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και το «εσωτερικό μέτωπο», με αφορμή την επιστολή παραίτησης από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του Φεστιβάλ, του Αντώνη Κιούκα, προς το υπουργείο Πολιτισμού, την οποία κοινοποίησε ο ίδιος σε μέρος του Τύπου. Σε ανακοίνωση του ΔΣ του Φεστιβάλ, που υπογράφουν ο πρόεδρός του Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο διευθυντής του Μιχάλης Δημόπουλος, σημειώνεται ότι «μέχρι στιγμής η διοίκηση του Φεστιβάλ δεν έχει λάβει κοινοποίηση της υποβληθείσας παραίτησης και δε γνωρίζει αν έχει γίνει αποδεκτή», ωστόσο προσθέτει ο Μιχάλης Δημόπουλος, «ήδη με την επιστολή του της 17ης Μαρτίου προς τον κύριο Κιούκα, του ανακοίνωσε την πλήρη αποδέσμευσή του από όλα τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που του είχε εκχωρήσει στο παρελθόν, με την προσωρινή εξαίρεση της παρακολούθησης της διοργάνωσης "Πάμε Σινεμά" που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη». Οι λόγοι ήταν «δυσαρμονία» και «έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κυρίου Α. Κιούκα».

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές του Α. Κιούκα για παραχώρηση, εκ μέρους της διοίκησης του Φεστιβάλ, των κυλικείων και των αιθουσών του «Ολύμπιον» σε ιδιώτες, καθώς και της κατάργησης της εκδήλωσης «Πάμε Σινεμά», το ΔΣ απαντά ότι «ουδέποτε συζητήθηκε και λήφθηκε απόφαση για παραχώρηση των κυλικείων ή των αιθουσών του "Ολύμπιον" σε ιδιώτες και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί παράλληλα ή στο πλαίσιο της 45ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου προγραμματίζονται, οργανώνονται και εκτελούνται με γνώμονα την οικονομική ενίσχυση, που εγκρίνει και χορηγεί κάθε χρόνο το υπουργείο Πολιτισμού προς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ