Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ
Πλημμέλημα αντί κακούργημα...

Motion Team

Σε πλημμέλημα μετατρέπεται η κατηγορία για κακούργημα, με την οποία θα παραπεμφθούν σε δίκη τα έξι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του πολύνεκρου τροχαίου στα Τέμπη, με θύματα 21 μαθητές, στις 13 Απρίλη του 2003, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που εκδόθηκε χτες το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, γίνονται δεκτές οι εφέσεις των έξι κατηγορουμένων κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, το οποίο είχε χαρακτηρίσει το αδίκημα κακούργημα και η κατηγορία γίνεται για ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή. Από το βούλευμα εξαφανίζεται, δηλαδή, το ενδεχόμενο δόλου, ενώ διατηρεί τη λέξη κακούργημα μόνο όσον αφορά στην κατηγορία διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους.

Επίσης το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 43χρονος οδηγός της νταλίκας Δημήτριος Ντόλας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ιωαννίνων εδώ και 14 μήνες, αφού καταβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ, με τον όρο να εμφανίζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι για το μακελειό των Τεμπών κατηγορούνται, εκτός από τον οδηγό της νταλίκας, οι δύο συνιδιοκτήτες της νταλίκας, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ο υπεύθυνος φόρτωσης του φορτηγού με τις πλάκες ξυλείας, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, εκ μέρους της οποίας είχε φορτωθεί το εμπόρευμα από το εργοστάσιό της στον Προβατώνα Εβρου, ο διευθυντής του εργοστασίου κι ένα ακόμα στέλεχος της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ