Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Δηλώνει «κάθετα αντίθετος» σε επιχειρήσεις - «σκούπα»

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στη Διακομματική Επιτροπή τη σύνταξη «χάρτη των ναρκωτικών», προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα

Αντίθετος με τα όσα ακούστηκαν τελευταία για την «εξαφάνιση των αδέσποτων ανθρώπων» ενόψει της Ολυμπιάδας, εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα ναρκωτικά, είπε ότι αρνείται να παίξει το ρόλο του «μπόγια των ανθρώπινων ψυχών» και τόνισε ότι είναι «κάθετα αντίθετος» με το ενδεχόμενο επιχειρήσεων - «σκούπα», με αφορμή την Ολυμπιάδα, ενάντια σε κοινωνικές ομάδες, όπως τα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα ή τα παιδιά των φαναριών. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν έμμεση απάντηση σε όσα ακούστηκαν για τη μεταφορά των «αδέσποτων ανθρώπων» σε ειδικά διαμορφωμένη «αποθήκη» στον Ασπρόπυργο.

Ο Ν. Κακλαμάνης είπε: «Δε δέχομαι να κάνουμε μια προσπάθεια να εξαφανίσουμε ανθρώπους για τρεις εβδομάδες και μετά να τους επιστρέψουμε ξανά στον "ειδυλλιακό κόσμο" που ζούνε μέχρι τώρα».

Κατά τα άλλα, στη Διακομματική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά, που ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό της δράσης της, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, θα έχει ολοκληρωθεί «ο χάρτης των ναρκωτικών», με τον οποίο θα περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ο Ν. Κακλαμάνης πρότεινε, επίσης, την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης της Διακομματικής Επιτροπής με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να γίνει η χαρτογράφηση των κέντρων απεξάρτησης και να βρεθεί λύση για τη δημιουργία νέων.

Ο παριστάμενος πρόεδρος του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Χρ. Γιαννάκης, ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 500 άτομα για τις ανάγκες του οργανισμού.

Σε παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Π. Κοσιώνης είπε ότι η επιτροπή πρέπει να κάνει έναν απολογισμό για να δει τι γίνεται με το θέμα. Τόνισε, δε, ότι η ενασχόληση με το πρόβλημα των ναρκωτικών πρέπει να είναι ουσιαστική και δεν πρέπει να γίνεται ευκαιριακά, με αφορμή κάποια σχετική επέτειο ή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ