Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Η πραγματικότητα είναι ... εδώ

Μπορεί οι φιέστες των αρμοδίων της πολιτείας για την επιτυχία της εθνικής Ποδοσφαίρου να μην έχουν κοπάσει ακόμα, τα κοκτέιλ πάρτι προς τους πρωταγωνιστές να δίνονται το ένα μετά το άλλο και οι δηλώσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού αθλητισμού να συνεχίζονται, όμως κάτι παραμένει ίδιο. Και αυτό είναι πραγματικά η επόμενη ημέρα για τον αθλητισμό στη χώρα μας που δε διαφέρει με τίποτα από την ...προηγούμενη ούτε σκεπάζεται από φλας. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει και σίγουρα δε θα μπορούσε να αλλάξει με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από την Εθνική μας όπως φρόντισαν κάποιοι να μας πλασάρουν εντέχνως. Κάτι ανάλογο, όπως συμβαίνει και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που τις δηλώσεις για «εθνικό στόχο του ελληνικού αθλητισμού» διαδέχονται τα έργα που φανερώνουν την αλήθεια. Από κει όπου δε λείπουν και τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες όσων θέλουν να αθληθούν. Αλλωστε, εκτός από τον αθλητισμό σαν εμπόρευμα το σύστημα το ίδιο θέλει και τον αθλητισμό σαν πεδίο δράσης συμφερόντων.

Αθλητές θύματα ...πολιτικής

Για παράδειγμα, τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο χώρο του ελληνικού στίβου μετά την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να αναστείλει ορισμένες δραστηριότητές του, εξαιτίας της απόφασης του υφυπουργείου Αθλητισμού να περικόψει τις δαπάνες που είχαν εγκριθεί αρχικά προς τις ομοσπονδίες για ολυμπιακή προετοιμασία. Παράλληλα, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει δοθεί στην ομοσπονδία στίβου μόνο το 50% των χρημάτων για ολυμπιακή προετοιμασία συν το χρόνιο πρόβλημα της επιχορήγησης των σωματείων που έχουν να πάρουν χρήματα εδώ και τρία χρόνια καθιστούν την κατάσταση κρίσιμη. Και βέβαια οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού στην ουσία αυτοί που την πληρώνουν είναι τα νέα παιδιά. Και αυτό γιατί, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, ο ΣΕΓΑΣ στα πλαίσια της αναστολής διαφόρων δραστηριοτήτων αποφάσισε να κόψει και τα χρήματα των δυο τελευταίων μηνών (Ιούλης - Αύγουστος) από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υψηλού αθλητισμού και ταλέντων της ομοσπονδίας. Τα λεφτά αυτά που αντιστοιχούσαν σε ένα ποσό των 200 ευρώ το μήνα και αφορούσαν χρήματα που ξόδευαν οι νεαροί αθλητές για τη μετακίνησή τους και τη διατροφή τους. Παράλληλα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση τίθεται σε αμφίβολο μέλλον και το ίδιο το πρόγραμμα που συσχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη του αθλητισμού στις μικρές κατηγορίες. Ηδη φέτος ανάμεσα στα άλλα που δεν έγιναν ήταν και η ματαίωση της Διεθνούς συνάντησης, κάτω των 18 ετών ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη χώρα μας 31 Ιούλη.

Με την απόφαση του ΔΣ για περικοπές των προγραμμάτων άθλησης και αναστολή ορισμένων δραστηριοτήτων διαφώνησε το μέλος του Λούλα Καρατζά, η οποία όμως τονίζει ότι εκείνο που χρειάζεται είναι σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική των περικοπών στον τομέα του αθλητισμού ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά και τις κατηγορίες των φυτωρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ